Το Mirsini Cooking του FoodVisions και η εταιρία διοργάνωσης εκδηλώσεων Chefstories παρουσιάζουν ένα διαφορετικό σεμινάριο για τη παρασκευή λουκάνικων για επαγγελματίες Κρεοπώλες και Εστιάτορες. Σεμιναριο Μαγειρικής 1 Οι Ειδικοί Chef, στη δημιουργία και παρασκευή λουκάνικων και κρεατοσκευασμάτων, Μυρσίνη Λαμπράκη και Γεώργιος Καραγιάννης θα σας μυήσουν στα μυστικά που όλοι οι επαγγελματίες πρέπει να γνωρίζουν. Σεμιναριο Μαγειρικής 3 Αναλυτικά ξεκινώντας οι εκπαιδευτές, θα παρουσιάσουν τις τεχνικές προετοιμασίας των λουκάνικων:

  • Ποια είδη και κομμάτια κρέατος είναι κατάλληλα για τα λουκάνικα
  • Ποιο ζωικό λίπος είναι ιδανικό για τα λουκάνικα
  • Πώς να συνδυάσετε τα μπαχαρικά έτσι ώστε να επιτύχετε ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα.
  • Η σημασία της υφής και της γέμισης του λουκάνικου για το σωστό «δάγκωμα» μετά το ψήσιμο χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα
  • Σωστή ωρίμανση και σωστό κάπνισμα
  • Τεχνικές καπνίσματος
  • Ποια είδη κρέατος είναι κατάλληλα για κάπνισμα
  • Ιδιαίτερες και μοναδικές συνταγές παρασκευής λουκάνικου
  • Πώς ψήνουμε σωστά τα λουκάνικα στη σχάρα, στο φούρνο, στο τηγάνι

Πρακτικό μέρος: Παρασκευές 4 ειδών λουκάνικου

  1. ΠΑΛΑΤΙΑΝΟ
  2. ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟ
  3. ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ & ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ
  4. ΜΩΡΑΙΤΙΚΟ

To σεμινάριο περιλαμβάνει πρότυπη διδασκαλία με ενεργή συμμετοχή, γευστική δοκιμή των παραγομένων προϊόντων, βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου και αφορά σε επαγγελματίες και φοιτητές. Σεμιναριο Μαγειρικής 2 Πληροφορίες: Chefstories T: 2310 471628, 6981937195 (Λευτέρης Φωκαεύς) Δηλώσεις συμμετοχής: www.chefstories.gr Διοργάνωση: Mirsinicookings_studio του foodvisions.gr & Chefstories, Fine Products & services