Κάλεσμα στους πολίτες για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία, με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 9.30 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας απευθύνουν η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου και η ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με το magnesianews.gr.
Ξεχωριστή συγκέντρωση διοργανώνει το ΠΑΜΕ στην Πλατεία Πανεπιστημίου, στις 10 το πρωί.
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το ΕΚΒ, το νόημα και τα μηνύματα της Πρωτομαγιάς είναι επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε και πρέπει όπως λένε να καθοδηγήσουν την ενωτική και μαζική αντίδραση ενάντια στην νεοφιλελεύθερη πολιτική του Μνημονίου, που οδηγεί στη φτώχεια τους εργαζόμενους, όλων των τάξεων.
Το φετινό νόημα περικλείεται στο σύνθημα «Κανένας άνεργος μόνος – κανένας εργαζόμενος με ατομική σύμβαση – καμιά Ένωση Προσώπων, στους χώρους δουλειάς». Οι διεκδικήσεις των εργαζομένων περικλείονται στα αιτήματα για πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, ισχυρές Κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας και όχι επαίσχυντες ατομικές συμβάσεις και υποκατάσταση των Σωματείων μας από ανίσχυρες «ενώσεις προσώπων»κα.
Το ΠΑΜΕ
Στην Πλατεία Πανεπιστημίου στις 10 σήμερα το πρωί, θα γίνει η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά, απευθύνοντας κάλεσμα σε Σωματεία Εργαζομένων, ενώ σε ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το πισωγύρισμα σε συνθήκες προηγουμένων δεκαετιών δεν είναι ο ρεαλισμός της εποχής. 126 χρονιά μετά την Πρωτομαγιά του Σικάγο, δε μας αξίζει η φτώχεια, η εξαθλίωση, η ανεργία, η δουλειά ήλιο με ήλιο για να τα βγάλουμε πέρα.
Σε ανακοίνωση του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», τονίζεται ότι πρέπει να δυναμώσει τώρα ο αγώνας για κλαδικές Συμβάσεις που θα εμποδίζουν τη σφαγή στα μεροκάματα και τους μισθούς.
Τρίτη συγκέντρωση
Στο μεταξύ, σε ανεξάρτητη εργατική απεργιακή συγκέντρωση την Τρίτη 1η Μάη, στην Πλατεία Ελευθερίας, 10 το πρωί καλούν οι ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας, Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ Μαγνησίας), Εργατική Αριστερή Κίνηση, Πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών στη Μαγνησία, Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας (ΟΕΝ) και νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση (νΚΑ).
Σε δελτίο Τύπου επισημαίνεται ότι «πάνω από 125 χρόνια πέρασαν από τις ματωμένες κινητοποιήσεις του Σικάγου ώστε το 8ωρο να μην είναι παραχώρηση στα 12χρονα παιδιά αλλά καθολικό δικαίωμα της εργατικής τάξης στο σύνηθες 16ωρο δουλειάς. Δικαίωμα, που μαζί με πολλά άλλα, εξαφανίστηκαν σε χρόνο ρεκόρ μέσα στη χειρότερη καπιταλιστική κρίση από το 1929, σε σημείο που να αναρωτιέται κανείς αν ήταν ένα όνειρο απατηλό».