Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες από νωρίς το μεσημέρι στην περιοχή «Λεντέικα» στη Φθιώτιδα, που βρίσκεται μεταξύ Λογγού και Αρκίτσας στη δασική περιοχή πάνω από την εθνική οδό.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 13:10΄ και στο σημείο έχουν σπεύσει 13 οχήματα της Π.Υ. με 30 περίπου άνδρες, καθώς επίσης και ένα πεζοπόρο τμήμα 10 ατόμων.

Όπως δήλωσε νωρίτερα στο LamiaReport.gr, ο επικεφαλής της επιχείρισης κατάσβεσης, περιφερειακός διοικητής κ. Σκόνδρας, η φωτιά έχει κάψει περίπου 20 στρέμματα με πεύκα, ελιές, πουρνάρια και χαμηλή δασική βλάστηση. « Την έχουμε πιάσει την πυρκαγιά και είμαστε αισιόδοξοι, ότι σε λίγο θα είναι υπό μερικό έλεγχο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκόνδρας.

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε την ώρα που οι πυροσβέστες ήταν στα Καμένα Βούρλα και τελούσαν το ετήσιο μνημόσυνο, για τον άδικο χαμό των 3 συναδέλφων τους σαν σήμερα 13 χρόνια πριν. Ηταν τότε που το «βυτίο – βόμβα» εξερράγη και σκόρπισε τον θάνατο στο περιφερειακό δρόμο της εθνικής στα Καμένα Βούρλα.

Από την φονική έκρηξη σκοτώθηκαν επί τόπου, ο αρχιπυροσβέστης Στάθης Ριζόπουλος, ο πυρονόμος Σωτήρης Σταμέλος και ο πυροσβέστης Νίκος Νικολάου.

Στο σημείο επίσης είχαν σκοτωθεί δυο ακόμη άνθρωποι, ο οδηγός του βυτίου και του βαν, είχαν τραυματιστεί ακόμη 14 άτομα, ενώ από τύχη δεν θρηνήσαμε περισσότερα θύματα.