Στο άκουσμα της μακρόσυρτης, τραχιάς φωνής του, τα πρόβατα μπαίνουν στο μαντρί. Μόλις έχει τελειώσει η βοσκή τους. Για τον 56χρονο δάσκαλο Μπάμπη Λεοντίου δεν είναι μόνο χόμπι αλλά και ένα πρόσθετο έσοδο, απαραίτητο συμπλήρωμα στον κουτσουρεμένο μισθό του από τον πέλεκυ της κρίσης.

Με τα πρόβατα ξεκινάει την ημέρα του, βρέξει – χιονίσει, προτού φύγει για το δημοτικό σχολείο Άνω Πορροϊων. Όμως ακόμα και στη βοσκή, οι φωνές των 110 μαθητών του ακούγονται στα αυτιά του. Διευθυντής στο δημοτικό σχολείο αισθάνεται την ευθύνη να τον βαραίνει. Αν υπάρχει κάτι που τον ξεκουράζει είναι η ανάμνηση της διαδρομής του.

Ο Μπάμπης Λεοντίου αφιερώνει περίπου τέσσερις ώρες την ημέρα στα πρόβατα. Αυτά του δίνουν ένα τόνο γάλα το χρόνο, τυρί, κασέρι, κρέας, ενώ από το μαλλί τους φτιάχνει παπλώματα και γεμίζει μαξιλάρια.

Όπως δηλώνει στην εφημερίδα Δημοκρατία ο Μπάμπης Λεοντίου, ασχολείται με τα πρόβατα γιατί αυτό είναι μια λύση απέναντι στην κρίση. Εξομολογείται μάλιστα πως αν βρει και κάτι άλλο που θα του αποφέρει κέρδος θα το κάνει με μεγάλη ευχαρίστηση.