Σε συνέντευξή της στην αυστριακή εφημερίδα «Βίνερ Τσάιτουνγκ», που εκδίδεται από την αυστριακή Δημοκρατία, η διεθνούς φήμης ελληνίδα τραγουδίστρια Νάνα Μούσχουρη, διακηρύττει την πίστη της στην Ελλάδα «η οποία συχνά στο παρελθόν έχει ξεπεράσει προβλήματα, ενώ τώρα το μέλλον ανήκει στη νεότερη γενιά της».

Η κορυφαία ερμηνεύτρια αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός και οι νέοι από την κρίση στην Ελλάδα, για την οποία καθιστά υπεύθυνους τους πολιτικούς της, οι οποίοι «ενδιαφέρονται μόνον για την εξουσία και το χρήμα», τονίζοντας την ανάγκη η Ελλάδα να αλλάξει, και αυτό πρέπει να είναι, όπως τονίζει, το καθήκον της νέας ελληνικής κυβέρνησης.

Προσθέτει δε, ότι την πληγώνουν τα δημοσιεύματα υποδαύλισης μίσους και εκφράσεις όπως «χρεοκοπημένοι Έλληνες», και επισημαίνει πως οι Έλληνες είναι ευγενικοί, φιλόξενοι και εργατικοί.

Η ίδια παραπέμπει στο γεγονός πως η Ελλάδα βρισκόταν επί τέσσερις αιώνες κάτω από τουρκικό ζυγό, ότι έζησε έναν εμφύλιο πόλεμο, μια βασιλεία, μια δικτατορία και επισημαίνει ότι η Ελλάδα γέννησε τη Δημοκρατία, αλλά δεν έμαθε ποτέ την πραγματική σημασία της, γιατί ποτέ δεν είχε το χρόνο γι’ αυτό.

Η κ. Μούσχουρη αναφερόμενη στην πενταετή της θητεία, ως ευρωβουλευτής, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είπε ότι το εγκατέλειψε το 1999, διότι δεν συμφωνούσε με τις αποφάσεις του. Συμπλήρωσε πως δεν λαμβάνονταν επαρκώς υπόψη οι διαφορές των χωρών-μελών, επειδή δεν είναι το ίδιο εάν ζει κανείς στην Ελλάδα ή στη Γερμανία, και οι πολιτισμοί θα πρέπει να γνωρίσουν ο ένας τον άλλο και να υπάρξει κατανόηση μεταξύ τους.

Διεξοδικές είναι οι αναφορές στη συνέντευξη, στην καλλιτεχνική σταδιοδρομία της Νάνας Μούσχουρη και οι δικοί της σχολιασμοί, στο πλαίσιο των οποίων η ίδια επισημαίνει πως καθήκον των καλλιτεχνών είναι να δίνουν ελπίδα.

Η συνέντευξη που συνοδεύεται από πολλά βιογραφικά στοιχεία και παραπομπές στη μακρά καλλιτεχνική πορεία της, δημοσιεύεται με την ευκαιρία της επετειακής συναυλίας της Νάνας Μούσχουρη, την ερχόμενη Παρασκευή 27 Απριλίου στη «Στάτχαλε», τη μεγαλύτερη αίθουσα συναυλιών στη Βιέννη, για τα 50 χρόνια από την κυκλοφορία του δίσκου της στα γερμανικά «Άσπρα τριαντάφυλλα από την Αθήνα».