Παραμένει η ποινή της κάθειρξης των 11 ετών που έχει επιβληθεί, από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, τόσο στον Κύπριο δικηγόρο, Τζων Κωνσταντινίδη, όσο και στον, κυπριακής καταγωγής, επιχειρηματία Κωνσταντίνο Γεωργίου, όπως επίσης δεν μεταβάλλεται και η ποινή της κάθειρξης των 10 ετών που έχει επιβληθεί στη συμβολαιογράφο Δέσποινα Σεχιώτη, για την υπόθεση της Αιξωνής.
Και αυτό γιατί ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση αναίρεσης της καταδικαστικής εφετειακής απόφασης.
Οι φυγόποινοι Τζ. Κωνσταντινίδης και Κων. Γεωργίου, με πλαστά έγγραφα επιχείρησαν το χρονικό διάστημα από τον Φεβρουάριο του 1996 έως τον Φεβρουάριο του 1997 να «βαφτίσουν» ως ιδιωτική, δασική έκταση 620,836 στρέμματα στη περιοχή Αιξωνή της Γλυφάδας Αττικής. Η αξία της επίμαχης έκτασης ανέρχεται τα 146.000 ευρώ, σύμφωνα με την αρεοπαγιτική απόφαση.
Ειδικότερα, οι κ.κ. Κωνσταντινίδης και Γεωργίου καταδικάστηκαν, καθώς κατάρτισαν πλαστό έγγραφο του Δασαρχείου Παντέλης για να αποδείξουν ότι η έκταση των 620,836 στρεμμάτων στην Αιξωνή δεν είναι ούτε δημόσια, ούτε δασική, καθώς επίσης κατάρτισαν πλαστή βεβαίωση της ΔΟΥ Γλυφάδας (Εφορίας) για να δείξουν ότι ο εμφανιζόμενος ως ιδιοκτήτης της επίδικης έκτασης Αναστάσιος Βασιλείου (σ.σ. έχει αποβιώσει), είχε πληρώσει τον απαιτούμενο φόρο για τα επίμαχα στρέμματα που εμφανιζόταν να είχε κληρονομήσει με νόμιμη διαθήκη.
Από την πλευρά της κ. Σεχιώτη, η οποία, ήδη, εκτίει την ποινή της, συνέταξε σχετικό συμβόλαιο πώλησης της επίμαχης έκτασης στους κ.κ. Κωνσταντινίδη και Γεωργίου (εξ αδιαιρέτου 50% ο καθένας από τους δύο) αν και γνώριζε ότι η έκταση είναι δημόσια δασική και έχει κηρυχθεί αναδασωτέα.
Με τις ενέργειές τους, οι τρεις επιδίωξαν να προσποριστούν το ποσόν των 146.000 ευρώ και να υποστεί αντίστοιχη ζημιά το ελληνικό Δημόσιο.
Οι αρεοπαγίτες, με την υπ’ αριθμ. 640/2012 απόφασή τους απέρριψαν την αίτηση αναίρεσης, κρίνοντας ότι η καταδικαστική εφετειακή απόφαση έχει πλήρη, σαφή, ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα.