«Ανέκαθεν η προεκλογική περίοδος ήταν περίοδος χαλάρωσης για την κρατική μηχανή στην Ελλάδα. Προσωπικά όμως και αυτή τη φορά δεν θα το επιτρέψω», ανέφερε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνάντησή του με τους διοικητές του ΕΣΥ, ενώ επέρριψε ευθύνες στους ελεγκτικούς μηχανισμούς για τις καθυστερήσεις στην έκδοση πορισμάτων για επίορκους γιατρούς.

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε σε περιπτώσεις διοικητών νοσοκομείων, οι οποίοι σε ερωτηματολόγια του υπουργείου έκαναν «copy paste» τις απαντήσεις του Φεβρουαρίου και τις έστειλαν εκ νέου τον Απρίλιο.

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε την ανάγκη να υλοποιηθούν όσα έχουν δρομολογηθεί για το ΕΣΥ και μετά τις εκλογές, καθώς «οι ανάγκες της χώρας δεν αφήνουν περιθώριο παρεκκλίσεων». «Αν χαλαρώσουμε θα μας ξεφύγουν οι δαπάνες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Αναφερόμενος στις τραγικές καθυστερήσεις στην έκδοση πορισμάτων για επίορκους ιατρούς (υπήρχαν εκκρεμείς περιπτώσεις από το 2006), ο υπουργός Υγείας σημείωσε:
«Δεν είναι δυνατόν σε κάθε μου επίσκεψη σε νοσοκομείο της χώρας να παραπέμπω εγώ ως υπουργός γιατρούς στο Πειθαρχικό! Έδεσσα, Καλαμάτα, Ηράκλειο, είναι οι τρεις πιο πρόσφατες περιπτώσεις από όπου αναδείχθηκαν επίορκοι γιατροί».