Μπαράζ αντιδράσεων από κόμματα, επαγγελματικούς φορείς, επιμελητήρια, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, έχει ξεσπάσει μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να προκηρύξει 48ωρη απεργία μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Με φόντο τις αντιδράσεις αυτές, που βεβαίως έχουν και τη συναίνεση της πλειοψηφίας των τοπικών κοινωνιών των νησιών της χώρας, στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας αλλά και της ΠΝΟ βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας και προλειαίνουν το έδαφος με εκατέρωθεν παραχωρήσεις και διευκρινίσεις για μια συνάντηση σήμερα ή αύριο ανάμεσα στην υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου και εκπροσώπους της διοίκησης της ΠΝΟ.

Στο υπουργείο υπάρχει κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας ότι τελικά θα ανασταλεί η απεργία. Η αισιοδοξία αυτή στηρίζεται και στο γεγονός ότι η απόφαση για την κήρυξή της ήταν οριακή με μόλις δύο ψήφους διαφορά.

Κύκλοι του υπουργείου επισημαίνουν ότι είναι ασύνηθες λίγες μέρες πριν αρχίσει η προεκλογική περίοδος η οικονομία της χώρας να βρίσκεται όμηρος απεργιακών κινητοποιήσεων.

Όπως αναφέρουν τα Νέα, κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει θέμα καμίας υπαναχώρησης στον νόμο για την πλήρη άρση του καμποτάζ στον τομέα της κρουαζιέρας.