Το μνημόνιο φαίνεται πως επιδρά στη σεξουαλική ζωή των Ελλήνων, που χάνουν την όρεξή τους για ερωτική επαφή, όπως φαίνεται από την έρευνα που διεξήγαγε η ALCO για λογαριασμό της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ) και του Ανδρολογικού Ινστιτούτου.

Σύμφωνα με την έρευνα, το τελευταίο τρίμηνο η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών των Ελλήνων μειώθηκε σε ποσοστό 34%, ενώ η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει αρνητικά το 47% όσον αφορά στην επαγγελματική τους ζωή και 46% στις διαπροσωπικές σχέσεις των ζευγαριών.

Περισσότερο φαίνεται να επηρεάζονται οι ψηφοφόροι της δεξιάς παράταξης (58%) συγκριτικά με αυτούς της αριστεράς σε ποσοστό 33%.

Η έλλειψη διάθεσης για σεξ ερμηνεύεται από το άγχος και την ανασφάλεια. Σήμερα, οι περισσότεροι Έλληνες αμφισβητούν την πολιτική εξουσία και τους θεσμούς που αυτή υποστηρίζει, με αποτέλεσμα η αμφισβήτηση αυτή να περνά στην προσωπική τους συμπεριφορά και στις ερωτικές τους επιλογές.

Οι άνδρες σε ποσοστό 36% (σε έρευνα του 2011 το ποσοστό αυτό ήταν μόλις 18%) και ηλικία 55- 64 ετών και οι γυναίκες (27%) οδηγήθηκαν στην απιστία εξ΄ αιτίας των σοβαρών ενδοοικογενειακών προβλημάτων που αναδύθηκαν μετά την κατάρρευση των οικονομικών δεδομένων που υπήρχαν στην οικογένεια.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στις 22- 29 Φεβρουαρίου στην Αττική σε δείγμα 600 ανδρών και γυναικών, ηλικίας 25- 64 ετών, με προσωπικές συνεντεύξεις.