Παρατράγουδα σημειώθηκαν με τη λήξη της παρέλασης στην Καλαμάτα, όπου απειλήθηκαν επεισόδια, όταν υπήρξε παρεξήγηση μιας ομάδας πολιτών, προσκείμενη στην Χρυσή Αυγή, με μια άλλη ομάδα πολιτών του αριστερού χώρου και σημειώθηκε μικροσυμπλοκή, η οποία έληξε με την παρέμβαση δυνάμεων της αστυνομίας.

Παράλληλα, μια άλλη ομάδα του αριστερού χώρου που ήθελε να παρελάσει φωνάζοντας συνθήματα, πέρασε τελικά, αφού είχαν φύγει η επίσημοι κι αφού πρώτα σημειώθηκαν μικροσυμπλοκές με την αστυνομία, η οποία προχώρησε σε προσαγωγές πολλών ατόμων, από τους οποίους ένας συνελήφθη.

Στην Κόρινθο, μια μικρή ομάδα πολιτών φώναζε αντιμνημονιακά και υβριστικά συνθήματα, ενώ μετά το πέρας της παρελάσεως, μόλις που είχαν απομακρυνθεί από την θέση τους οι επίσημοι, έκανε μια μεγάλη ομάδα από την “Πρωτοβουλία πολιτών Ν. Κορινθίας” και εκπαιδευτικούς έκανε σιωπηλή παρέλαση με ένα τεράστιο πανό που έγραφε “ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ”.

Στην Τρίπολη και το Ναύπλιο οι παρελάσεις ολοκληρώθηκαν χωρίς να σημειωθούν επεισόδια. Ακούστηκαν μόνο αντιμνημονιακά συνθήματα συγκεντρωμένων πολιτών που είχαν αναρτήσει και πανό.

Η κυβέρνηση στις παρελάσεις είχε χαμηλή εκπροσώπηση στις πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου, από γενικούς γραμματείς υπουργείων. Στην Καλαμάτα ήταν ο γγ Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Κανελλόπουλος, στην Τρίπολη ο γγ Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Νίκος Γεωργαράκος και στην Κόρινθο η γγ Αγροτικής Πολιτικής Γεωργία Μπαζώτη-Μητσώνη .

Σημειώνεται ότι οι παρελάσεις έγιναν με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης πρωτοφανή για την Πελοπόννησο, που από νωρίς είχαν πάρει θέση, με την απουσία πολλών βουλευτών, χωρίς εξέδρες επισήμων, εκτός από την Τρίπολη. Κατά την παρέλαση, ελάχιστοι ήταν οι μαθητές που έστρεψαν το κεφάλι προς τους επισήμους. Οι περισσότεροι κοιτούσαν μπροστά, ενώ πολλοί έστρεφαν το βλέμμα τους και απέναντι.