«Δεν αντέχουμε αυτό το Ασφαλιστικό», λένε κυβερνητικά στελέχη με φόντο τις απαιτήσεις της τρόικας που ζητεί επώδυνα μέτρα. Αναβάλλεται για τα τέλη του μήνα η ανακοίνωση του τελικού κειμένου του νομοσχεδίου.

Εκτακτη σύσκεψη συγκαλείται σήμερα για το ασφαλιστικό, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ, υπό τον Γιώργο Παπανδρέου και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου, του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας. Αντικείμενο της σύσκεψης είναι ο τρόπος χειρισμού της κατάστασης στο ασφαλιστικό, όπως έχει διαμορφωθεί μετά τις συστάσεις της τρόικας. Η ανακοίνωση του τελικού σχεδίου του ασφαλιστικού νομοσχεδίου αναβάλλεται για τα τέλη Ιουνίου. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κυβερνητικά στελέχη λένε χαρακτηριστικά: «Δεν αντέχουμε αυτό το Ασφαλιστικό». Τα μέτρα που ζητούν οι απεσταλμένοι της τρόικας προβλέπουν να μην χορηγείται καμία σύνταξη κάτω από την ηλικία των 60 ετών, οι μητέρες ανηλίκων να συνταξιοδοτούνται στα 65 έτη και όχι στα 55 που προβλέπει ο νόμος Πετραλιά, οι εργαζόμενοι σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα να βγαίνουν σε σύνταξη στην ηλικία των 60 ετών, ενώ καμία σύνταξη να μην ξεπερνά το 48% του μέσου όρου του μισθού (των συντάξιμων αποδοχών) στα 40 έτη ασφάλισης.

Η ηγεσία του υπ. Εργασίας εξήγησε στους εμπειρογνώμονες αυτό που συζητεί και η πλειονότητα των πολιτών: Δεν υπάρχει λόγος κάποιος ασφαλισμένος να πληρώνει 40 χρόνια εισφορές για να λάβει σύνταξη αυτού του ύψους, καθώς οι ρυθμίσεις αυτές οδηγούν σε συντάξεις χαμηλότερες και από τα επιδόματα ανεργίας.

Διαβάστε το θέμα εδώ