«Πρέπει να ξαναχτίσουμε το brand name της Ελλάδας. Όλοι πρέπει να εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση με σοβαρότητα». Αυτό τονίζει η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη σε συνέντευξή της στο Politico, το οποίο σχολιάζει ότι μάχεται για το καλό όνομα της Ελλάδας.

Ήδη στις αρχές του 2018, όπως αναφέρει το θέμα, η κ. Τουλουπάκη θα καταθέσει τις πρώτες προσφυγές εναντίον αξιωματούχων στο πλαίσιο της υπόθεσης δωροδοκίας από την φαρμακευτική εταιρεία Novartis, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων του εισαγγελικού σώματος.

«Έχω δύο στόχους» λέει. «Να ξανακερδίσω τον πλούτο της Ελλάδας και το ηθικό της πλεονέκτημα. Δεν θα είναι εύκολο» προσθέτει.

Ο Γενς Μπάστιαν, ένας ανεξάρτητος οικονομικός αναλυτής στην Ελλάδα, σημειώνει ότι η Τουλουπάκη είναι «ικανή και διαθέτει τα προσόντα», όμως προσθέτει ότι «είναι ακόμη στην αρχή της θητείας της».

Πολλές φορές μέσα στη συνέντευξή της είπε ότι δεν πρέπει να θεωρηθεί ηρωίδα. Ο ρόλος της στη μεταρρύθμιση της Ελλάδας, ανέφερε, δεν θα πρέπει να τραβά τα φώτα της δημοσιότητας.

pol