Οι μνήμες από τα επεισόδια της 12ης Φεβρουαρίου δεν έχουν σβήσει. Η στάχτη που άφησαν πίσω τους τα καμένα κτίρια δεν έχει φύγει ακόμη. Το ίδιο και η μυρωδιά που άφησε στο πέρασμά της η φωτιά που έκαιγε τα κτίρια.

Στη συμβολή των οδών Σταδίου και Χρήστου Λαδά, εκεί όπου βρίσκεται ο κινηματογράφος Αττικόν υπάρχουν σκαλωσιές εξωτερικά του κτιρίου. Στο ίδιο σημείο βρισκόταν (μέχρι και την προπερασμένη Κυριακή) γνωστό κατάστημα, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Στη στοά Νικολούδη και τη στοά Πεσματζόγλου δεν έχουν σβήσει ακόμη τα σημάδια που άφησε στο πέρασμά της η πύρινη λαίλαπα από τις ρίψεις μολότοφ.



Τίποτα δεν έχει αλλάξει σε διάστημα μεγαλύτερο των δύο εβδομάδων

Η ίδια εικόνα επικρατεί και στην πλατεία Κοραή, όταν καιγόταν γνωστό καφέ και ο κινηματογράφος Άστυ.

Μέσα σε λίγα λεπτά καίγονταν τα πάντα στην πλατεία Κοραή

Όμως, παρά την άθλια εικόνα της πρωτεύουσας μετά τα επεισόδια, τα σπασμένα μάρμαρα εξωτερικά και εσωτερικά σταθμών του μετρό, κανένας δεν αναλαμβάνει ώστε να γίνουν όπως ήταν παλιά.



Αυτή η εικόνα στην οδό Σταδίου έκανε το γύρο του κόσμου

Και το αποτέλεσμα είναι ένα: Ό,τι δηλαδή οι κάτοικοι, οι πολίτες αλλά και οι επιχειρηματίες του κέντρου (πόσο μάλλον οι επισκέπτες της πρωτεύουσας!) να μη σβήνουν από το μυαλό τους πως η Αθήνα κάηκε μέσα σε λίγες μόνο ώρες πριν από δύο Κυριακές.