Ξεκίνησε λίγο μετά τις 12:00 το μαθητικό συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Παιδείας, με συνθήματα και καπνογόνα. Παράλληλα, είναι προγραμματισμένη και συναυλία στον χώρο για να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα στα σχολεία.

Όπως γνωστοποιεί η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής, οι μαθητές ζητούν να μην καταργηθεί καμία ειδικότητα/τομέας στα Επαγγελματικά Λύκεια και να μην μείνει κανένας μαθητής στον δρόμο και η κυβέρνηση να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για να λειτουργούν τα σχολεία τους κανονικά.

Επίσης, αιτούνται να μην υπάρχει κανένα σχολείο χωρίς θέρμανση ζητώντας «αφορολόγητο πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε όλα τα σχολεία». «Να μην βγει ούτε ένα ευρώ επιπλέον από την τσέπη των γονιών τους για τη λειτουργία των σχολείων. Δωρεάν ασφαλή μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της ημέρας και δωρεάν γεύμα για όλους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, ζητούν να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που κάνει χειρότερο το σχολείο τους, άμεση κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους διορισμούς, βιβλία σε όλα τα σχολεία, να μην πληρώνουν για ξενόγλωσσα και να ξεκινήσει σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια η Ενισχυτική Διδασκαλία και η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη.

Οι μαθητές, όπως είπαν, ζητούν δημόσια δωρεάν παιδεία στην πραξη, καθώς «παρά τις αναφορές του υπουργείου ότι τα σχολεία λειτουργούν κανονικά, υπάρχουν ακόμα πολλές ελλείψεις και τα σχολεία και οι μαθητές έχουν ανάγκη από πράγματα που ακόμα το υπουργείο δεν μπορεί να προσφέρει».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του newsbeast.gr:

IMG_5688 IMG_5709 IMG_5703 IMG_5706 IMG_5707 IMG_5712 IMG_5713 IMG_5714 IMG_5683 IMG_5684 IMG_5685 IMG_5686

Βίντεο-φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος