Εικόνα διαλυμένης υπηρεσίας πληροφοριών παραδέχτηκε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ότι έχει η αστυνομία.

Μετά από σχετική ερώτηση του Newsbeast σχετικά με το αν η ΕΛ.ΑΣ. είχε πληροφόρηση για τα επεισόδια που έγιναν χθες στο κέντρο, ο ίδιος απάντησε ότι μόνο εικασίες μπορούσαν να κανουν οι υπηρεσίες ασφαλείας για τα επεισόδια ενώ παραδέχτηκε ότι δεν γνώριζαν για την έντασή τους και για αυτούς που τα οργάνωσαν.

O αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. εκτίμησε ότι οι ταραξίες επιδίωξαν να υπάρχουν θύματα ενώ πρόσθεσε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν προσαχθεί 3.000 άτομα και 1.700 έχουν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη για ανάλογα επεισόδια. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι παρά τα αστυνομικά μέτρα που είχαν ληφθεί και τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, είχαν επιστρατευτεί στο κέντρο εκατοντάδες άτομα που επιτέθηκαν σε αστυνομικούς με μολότοφ, ξύλα, μάρμαρα και πέτρες ενώ παραδέχτηκε ότι οι διμοιρίες των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών.

Αναφερόμενος στους συλληφθέντες, ο Ν. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι ανάμεσά τους είναι και ο αντιεξουσιαστής Επαμεινώνδας Σκυφτούλης, ο οποίος μαζί μα άλλα 22 άτομα εισέβαλε μέσα στο Δημαρχείο της Αθήνας χθες.

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και ο Αττικάρης Ιωάννης Λιούκας άφησαν να εννοηθεί ότι υπήρχε οργανωμένο σχέδιο χωρίς να δώσουν περαιτέρω διευκρινήσεις. Επίσης, άφησαν να εννοηθεί ότι οι διαδηλώσεις που γίνονται πρέπει να περιφρουρούνται λέγοντας ότι μπορεί να υπάρξουν προβλήματα στο μέλλον εφόσον οι ίδιοι οι διαδηλωτές δεν περιφρουρούν σωστά τις πορείες τους.

Επιπλέον, σε ερώτηση για το αν θα απαγορευτούν στο μέλλον οι διαδηλώσεις, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. απέφυγε να απαντήσει σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο είναι θέμα της κυβέρνησης.

Εκτενή αναφορά έγινε και στις ζημιές κατά τα χθεσινά επεισόδια ενώ χαρακτηριστικά δήλωσαν ότι ο ιδιοκτήτης του κινηματογράφου ΑΣΤΥ δέχτηκε εκβιασμό από άτομα, που τον απείλησαν λέγοντάς του «ή μας πληρώνεις ή θα σου κάψομε τον κινηματογράφο».

Τέλος, στη συνέντευξη συμμετείχε και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγος Παναγιώτης Μπονάτσος, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στους δεκάδες πολίτες που παρεμπόδιζαν τα πυροσβεστικά οχήματα, ρίχνωντας έτσι τις ευθύνες για τις πυρκαγιές σε δεκάδες κτίρια στον κόσμο.