Στο χάος και την αναρχία παραδόθηκε χθες η Αθήνα. Λίγο μετά τις 17:30 με τον κόσμο να καταφθάνει στην πλατεία Συντάγματος κατά χιλιάδες, ακριβώς μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη άρχισαν οι πρώτες εντάσεις.

Δυνάμεις των ΜΑΤ ήταν παραταγμένες σε όλο το μήκος του μνημείου καθώς και στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής. Τα πρώτα συνθήματα δεν άργησαν να ακουστούν. «Κλέφτες, προδότες» φώναζαν οι περισσότεροι ρυθμικά μέχρι που τα πρώτα δακρυγόνα έπεσαν για να απομακρυνθούν οι συγκεντρωμένοι.

Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων, η λεωφόρος Αμαλίας έγινε πεδίο μάχης ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και αστυνομικούς των ΜΑΤ. Οι μολότοφ έπεφταν… βροχή και οι απαντήσεις δίνονταν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και αλόγιστη χρήση χημικών.

Οι πολίτες όμως, παρά την αποπνικτική ατμόσφαιρα, δεν απομακρύνονταν. Κρύβονταν στα γύρω στενά του κέντρου προκειμένου να αναπνεύσουν για λίγο και έβγαιναν και πάλι στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο νέο μνημόνιο. Οι κουκουλοφόροι πάλι λεηλατούσαν τα καταστήματα του κέντρου και στη συνέχεια τα έκαιγαν.


Κουκουλοφόρος ετοιμάζεται να πετάξει βόμβα μολότοφ κατά των ΜΑΤ στη Βασιλίσσης Σοφίας

Οι πυροσβέστες έφτασαν στα συμβάντα συνοδεία των αστυνομικών δυνάμεων προκειμένου να κατασβήσουν τις φλόγες. Και οι τελευταίοι διαδηλωτές απομακρύνθηκαν με επιχειρήσεις-σκούπα που έγιναν τόσο επί της Πανεπιστημίου, όσο και επί της Ερμού που είχε λεηλατηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της.


Αστυνομικοί των ΜΑΤ τραυματίζονται από ρίψη βόμβας μολότοφ


Συγκρούσεις αστυνομίας διαδηλωτών


Διαδηλωτές κάθονται δίπλα στη φωτιά για να ζεσταθούν


Στις φλόγες κατάστημα


Καίγεται τράπεζα επί της Πανεπιστημίου


Το απόλυτο χάος χθες στην πρωτεύουσα


Πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες


Φωτιές επί της πλατείας Κοραή


Πλιάτσικο σε κατάστημα με όπλα στην Ομόνοια

Δείτε τα πιο χαρακτηριστικά βίντεο του newsbeast.gr που αποτυπώνουν τα όσα διαδραματίστηκαν χθες στο Σύνταγμα και στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας…