Σε κατάσταση επιφυλακής παραμένουν οι υπηρεσίες της Δυτικής Ελλάδος καθώς, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες.

Όσον αφορά στα επόμενα βήματα που θα γίνουν για την επαναλειτουργία του νοσοκομείου του Πύργου, ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι συνεχίζεται η απάντληση των υδάτων, ενώ ως στόχος έχει τεθεί άμεση επαναλειτουργία των εξωτερικών ιατρείων.

Επίσης στο νοσοκομείο βρίσκεται κλιμάκιο της ΔΕΠΑΝΟΜ που όπως ανέφερε ο Απόστολος Κατσιφάρας «γνωρίζει άριστα το έργο, έτσι ώστε να πάμε σε επαναλειτουργία το ταχύτερο δυνατόν».

Σχετικά με την παροχή βοήθειας, ανέφερε ότι όσοι πλημμυροπαθείς δεν μπορούν να μείνουν στα σπίτια τους ή σε συγγενικά σπίτια, φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία, ενώ πρόσθεσε ότι ζητήθηκε και ήδη δόθηκε μια πρώτη έκτακτη ενίσχυση στις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, για την βοήθεια στους πληγέντες.

Επίσης, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας συνεχίζουν την καταγραφή των ζημιών, ενώ κλιμάκια του ΕΛΓΑ καταγράφουν ζημιές στην αγροτική παραγωγή, στο ζωικό κεφάλαιο και στις εγκαταστάσεις. Ταυτόχρονα, κλιμάκια του ΙΓΜΕ βρίσκονται στην Ηλεία για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων.

Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης «μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή όλων των ζημιών θα ζητήσουμε να κηρυχθεί η περιοχή θεομηνιόπληκτη ώστε να καλυφθούν όλες οι ζημιές και να αποζημιωθούν οι πληγέντες».

Στο μεταξύ, στην Αχαΐα από αύριο Τετάρτη κλιμάκια της Περιφέρειας, με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη Γρηγόρη Αλεξόπουλο, θα ξεκινήσουν την καταγραφή των ζημιών στις περιοχές του νομού που επλήγησαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις.

Σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης μαζί με μηχανικούς της Περιφέρειας επισκέφθηκαν περιοχές της ανατολικής Αιγιάλειας, όπου σημειώθηκαν προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.