Αντί να προβεί σε προσλήψεις προσωπικού όπου υπάρχουν κενά στα νοσοκομεία, το κράτος προτιμά να δανείζεται γιατρούς από άλλα νοσοκομεία, με σκοπό τη μείωση δαπανών. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η ΟΕΝΓΕ «οι γιατροί που θα κληθούν να εφημερεύσουν δε γνωρίζουν ούτε τις συνθήκες λειτουργίας του νοσοκομείου, ούτε τις ιδιαιτερότητες των ασθενών».

Κι όμως η έμπνευση αυτή φαίνεται να ανήκει στο υπουργείο Υγείας την οποία υλοποιεί- όπως καταγγέλλουν οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ)- ο διοικητής του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία.

Ειδικότερα με «φύλλα πορείας» που απέστειλε σε καρδιολόγους του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης τους καλεί να κάνουν εφημερίες στα άλλα δύο Νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού».

Η ΟΕΝΓΕ επισημαίνει ότι δε νομιμοποιείται να πράξει κάτι τέτοιο καθότι επισήμως δεν έχει ορισθεί ακόμη μέσω ΦΕΚ σε υπερδιοικητή των νοσοκομείων αυτών ενώ κρίνει πως η διαδικασία αυτή μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη καθώς οι γιατροί που καλούνται να εφημερεύσουν σε άλλα νοσοκομεία δε γνωρίζουν καν τις συνθήκες.

Θεωρεί, επίσης, ότι ουσιαστικά υλοποιείται το σχέδιο για υποβάθμιση και μελλοντική κατάργηση του «Παίδων Πεντέλης», ενός νοσοκομείου με σοβαρότατο ρόλο στην περίθαλψη των παιδιών των βορείων προαστίων και της ανατολικής Αττικής, στην οποία δεν υπάρχει κανένα άλλο νοσοκομείο – ούτε ενηλίκων. Εκτός αυτού υπογραμμίζει ότι ο διοικητής νομικά και διαδικαστικά δεν έχει τέτοιο δικαίωμα.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί καλούν άμεσα το διοικητή αλλά και τον προϊστάμενό του διοικητή της 1ης ΥΠΕ κ. Μουσιώνη και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας να σταματήσουν τις συγκεκριμένες απαράδεκτες μεθοδεύσεις και ενέργειες.