Η αντιμετώπιση του υψηλού χρέους της Πατρίδος μας όπως αντιμετωπίσθηκε από την νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση τα δύο τελευταία έτη συνιστά ευθεία, ιταμή και βάναυση προσβολή του πατριωτισμού και της αξιοπρέπειας των απανταχού Ελλήνων.
Οι ενέργειες που έλαβαν μέρος τα δύο τελευταία έτη τόσο στο εσωτερικό αλλά κυρίως στο εξωτερικό κατέδειξαν μία χώρα διαλυμένη, ασυνάρτητη, άνευρη και έρμαιο στις ορέξεις των απανταχού κερδοσκόπων.
Η δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας που επιβλήθηκε από τους ξένους αλλά κυρίως από τους ντόπιους υπαλλήλους της δήθεν ενιαίας Ευρωπαϊκής Ενώσεως, κατέστησε την Πατρίδα σε καθεστώς «ομηρίας» και «ευθείας κατοχής» και διέσυρε το όνομα των Ελλήνων ανά την Οικουμένη.
Κανείς εχέφρων πολίτης δεν θα μπορούσε να είναι ευχαριστημένος από την οικονομική κατάσταση της χώρας και τα δημοσιονομικά της κατορθώματα την τελευταία τριακονταετία.
Ο υπέρμετρος δανεισμός, η διασπάθιση των κοινοτικών κονδυλίων, οι ελλιπείς και πανάκριβες υποδομές που χρηματοδοτήθηκαν από τα ευρωπαϊκά και τα κρατικά κονδύλια, ο υπέρμετρος δημόσιος τομέας χωρίς οργάνωση και προγραμματισμό, η ανεκμετάλλευτη δημόσια γη, οι υψηλές αμυντικές δαπάνες με μηδενική προστιθέμενη αξία , η ανεξέλεγκτη εισροή μεταναστών ιδιαίτερα από μη ευρωπαϊκές χώρες , οι ανεξέλεγκτες ιατρικές δαπάνες σε ιθαγενείς και αλλοδαπούς, οι υπηρεσίες και οι παροχές κοινωνικής προνοίας και συντάξεων σε ιθαγενείς και αλλοδαπούς είναι μερικές από τις αιτίες που οδήγησαν στην έκρηξη του δημοσίου χρέους και την διόγκωση των ελλειμμάτων.
Ο χειρισμός όμως της «εκρηκτικής καταστάσεως» από την ελληνική κυβέρνηση του Οκτωβρίου 2009 καταδεικνύει ό,τι ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε.
Από το λαοπλάνο «λεφτά υπάρχουν» φθάσαμε στο κόψιμο κάθε κοινωνικής κατακτήσεως που επετεύχθη τα τελευταία πενήντα έτη από τους εργαζομένους αλλά παράλληλα και στην τελική ευθεία για πλήρη αφελληνισμό του όποιου ελληνικού κεφαλαίου έχει απομείνει στην Πατρίδα.
Προφανώς, το ζητούμενο είναι όχι μόνο να αποκτήσει το ξένο κεφάλαιο οποιαδήποτε επιχείρηση ή διαδικασία παράγει ή μπορεί να παράξει πλούτο στην χώρα αλλά να το επιτύχει με «τσάμπα» εργαζομένους.
Γι’ αυτό διαπιστώνει κανείς την επιμονή της τρόικα να παρέμβει και στον ιδιωτικό τομέα, δήθεν με το πρόσχημα της ανταγωνιστικότητος. Δυστυχώς, οι πολιτικές κυβερνήσεις προσποιούνται ότι δεν γνωρίζουν την ουσία της μη ανταγωνιστικότητος της ελληνικής οικονομίας.
Η ουσία είναι η πολυνομία με το πολύπλοκο δικαστικό σύστημα και οι πολύπλοκες – αργόσυρτες διαδικασίες αδειοδοτήσεων που ευνοούν το «γρηγορόσημο», δηλαδή την αναγκαστική δωροδοκία δημοσίων υπαλλήλων, καθώς επίσης και το μη σταθερό φορολογικό καθεστώς που δυστυχώς οι «επιτήδειοι» εκπρόσωποι των δανειστών μας το άφησαν στα «χέρια» των εκάστοτε Κυβερνήσεων.
Τυχαίο , δεν νομίζω!
Ποια λοιπόν θα έπρεπε να είναι η «στρατηγική πολιτική» που θα έπρεπε να ακολουθήσει ένας «πατριώτης» πολιτικός αρχηγός αναλαμβάνοντας τις τύχες της Πατρίδος τον Οκτώβριο 2009 ή ακόμη και σήμερα έστω την τελευταία στιγμή;
Έντεκα ενδεικτικές προτάσεις πιστεύουμε ότι θα μετέτρεπαν την Πατρίδα από παγκόσμιο «παρία» σε παγκόσμιο «φωτεινό φάρο»:
α. Αναχρηματοδότηση του συνολικού χρέους (τότε 290 δισ. ευρώ σήμερα 350) με επιτόκιο 1,5% (επιτόκιο ΕΚΤ προσαυξημένο κατά 50%) αντί του δήθεν «χαριστικού» 5% μετά την συμφωνία του Ιουλίου 2011. Κοψίματα, PSI κλπ. είναι τροφή προς λαϊκή κατανάλωση αφού ο τελικός λογαριασμός θα είναι πολύ μεγαλύτερος του οποιουδήποτε PSI με τον τρόπο που πάει να πραγματοποιηθεί .
β. Άμεση δέσμευση πρώτα προς τον ελληνικό λαό και ύστερα προς τους ευρωπαίους εταίρους που θα αναχρηματοδοτούσαν το χρέος ότι άμεσα οι προϋπολογισμοί του Κράτους θα είναι ισοσκελισμένοι μ’ ότι και αν σημαίνει αυτό.
γ. Άμεση δέσμευση πρώτα προς τον Ελληνικό Λαό και ύστερα προς τους Ευρωπαίους εταίρους ότι ο ορυκτός πλούτος της Πατρίδος θα εξωρυχθεί. Η περίπτωση της μικρής και κατεχόμενης Κύπρου μας, αποτελεί ένα ράπισμα στις λιπόψυχες πολιτικές ηγεσίες του τόπου διαχρονικά. Αποτελεί άλλωστε κοινό μυστικό ότι τα κοιτάσματα πετρελαίου που τώρα δήθεν ανακάλυψαν στην Κρήτη, Ιονίους νήσους , Ιωάννινα κλπ είναι γνωστά από το 1975 – 1976 όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε προσκαλέσει στην Ελλάδα την κρατική γαλλική εταιρεία μεταλλευμάτων και είχε εκπονήσει τις σχετικές μελέτες. Όσον αφορά στα «ευαίσθητα» κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στο ελληνικό Αιγαίο και αμφισβητούνται έντονα από την γείτονα Τουρκία και πάλι το παράδειγμα της Κύπρου μας δείχνει το δρόμο. Ισχυρές συμμαχίες με ΗΠΑ , Ισραήλ και Ευρωπαϊκή Ένωση (κυρίως Γερμανία – Γαλλία) θα άνοιγαν το δρόμο για εκμετάλλευση των κοιτασμάτων. Η οσμή του χρήματος δημιουργεί τις ισχυρότερες συμμαχίες. Κανείς ξένος δεν αγαπάει την Ελλάδα περισσότερο από την πατρίδα του . Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε πρώτα εμείς οι Έλληνες που διαχρονικά πιστεύουμε ότι θα εμφανισθεί ο «από μηχανής Θεός» ξένος φιλέλληνας και θα μας σώσει. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδίως ο άξονας Βερολίνου – Παρισιού θα επεδείκνυε απροκάλυπτα τον φιλελληνισμό του εάν εξασφαλιζόταν η πλήρης πληρωμή των χρεών της Ελλάδος προς τις τράπεζες τους και ένα σημαντικό μερίδιο από τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου για τις πετρελαϊκές εταιρείες τους. Τότε θα ενθυμούνταν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι μόνο νομισματική ένωση αλλά και στήριξη των συνόρων των μελών της και κοινή εξωτερική πολιτική. Αυτή την «φιλελληνική» τους πολιτική άλλωστε την έχουν επιδείξει πολλές φορές στα 190 έτη υπάρξεως του νεοελληνικού κράτους.
δ. Άμεση επανεξέταση των χορηγηθεισών συντάξεων και των προνοιακών επιδομάτων από μηδενική βάση. Ομογενείς, αντιστασιακοί , αγρότες, μετανάστες θα πρέπει να λάβουν συντάξεις ανάλογες με την συνεισφορά τους στα αντίστοιχα Ταμεία. Δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν συντάξεις όλες οι παραπάνω κατηγορίες χωρίς να έχουν καταβάλλει αντίστοιχες εισφορές! Είναι εντελώς αντιδημοκρατικό έως και φασιστικό να μειώνει το κράτος τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων και των ασφαλισμένων στα ταμεία κοινωνικής ασφαλίσεως και να πληρώνει τις παραπάνω κατηγορίες .Οριζόντιες περικοπές επί δικαίων και αδίκων επιτείνουν το αίσθημα αδίκου στην κοινωνία. Ας ορισθεί μία κατώτατη σύνταξη – βοήθημα 400 ευρώ μηνιαίως για όλους τους Έλληνες πολίτες και από εκεί και πέρα ο κάθε νόμιμος συνταξιούχος να λάβει την αναλογία του αντίστοιχα με τις εισφορές αυτού και του εργοδότου του. Κανένας εργαζόμενος δεν θα πρέπει να λαμβάνει σύνταξη πριν εισέλθει στο εξηκοστό έτος της ηλικίας του. Εάν επιθυμεί μπορεί να αποχωρήσει από την εργασία του αλλά σύνταξη θα αρχίσει να λαμβάνει από το εξηκοστό έτος της ηλικίας του.
ε. Άμεση απομάκρυνση όλων των αλλοδαπών, μη Ευρωπαίων. Αφρικανοί, Πακιστανοί, Αφγανοί, Ινδοί κλπ δεν συνάδουν με την ευρωπαϊκή κουλτούρα πολύ δε περισσότερο με την ελληνική. Η αθρόα παρουσία τους είναι προβληματική για την ελληνική κοινωνία και νοοτροπία η δε δημιουργία αθρόων χώρων θρησκευτικής συναθροίσεως τους αποτελεί βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας. Να υπάρξει ένας χώρος θρησκευτικής λατρείας στην Αττική , στον Σχιστό, δίπλα στο ελληνικό νεκροταφείο του Σχιστού αλλά σε καμία περίπτωση στον Βοτανικό, στο μόνο χώρο που μπορεί να ανοιχθεί πολεοδομικά η Αθήνα.
στ. Άμεση αναδιοργάνωση των αδειοδοτήσεων παντός τύπου από μηδενική βάση . Άδειες πολεοδομικές, ιδρύσεως εταιρειών, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κλπ εκδίδονται με ευθύνη του αιτούντος. Σε περίπτωση συγκεκριμένων παραβάσεων δημεύεται άμεσα η περιουσία του αδειοδοτουμένου.
ζ. Άμεση αναδιοργάνωση του δικαστικού συστήματος . Απονομή της δικαιοσύνης εντός εξαμήνου το αργότερο. Άλλως , τα δικαιώματα του Δημοσίου χάνονται και οι δικαστές υφίστανται τις ανάλογες κυρώσεις. Οι δικαστικές αποφάσεις λαμβάνονται άμεσα κατά την ημέρα εκδικάσεως και ανακοινώνονται στο ακροατήριο.
η. Άμεση εντατικοποίηση της εθνικής παιδείας. Η σύγκριση ενός σύγχρονου αποφοίτου Λυκείου μ’ έναν πεντηκονταετίας εύκολα αποδεικνύει την έκπτωση του εκπαιδευτικού συστήματος στη χώρα μας. Εντατικοποίηση της παιδείας σ’ όλα τα επίπεδα. Δεν νοούνται σχολεία που γράφονται, καταστρέφονται, καταλαμβάνονται, μένουν κλειστά για οποιοδήποτε λόγο. Δεν νοούνται δάσκαλοι και καθηγητές βρώμικοι, ατημέλητοι, αδιάφοροι. Ο εκπαιδευτικός πρέπει να δίνει το λαμπρό παράδειγμα στους μαθητές του και να τους εμπνέει την ιδανική κοινωνία. Οι ανώτατες και οι ανώτερες σχολές γίνονται πεδίο μαθήσεως και έρευνας. Καταλήψεις, βιαιοπραγίες, καταστροφές, κομματικές συγκεντρώσεις δεν έχουν σχέση με τους χώρους της ανωτάτης και ανωτέρας εκπαιδεύσεως.
Η δωρεάν παιδεία είναι ένα προνόμιο και μία κατάκτηση που αρμόζει σ’ αυτούς που τιμούν την Πατρίδα με τις σπουδαστικές τους επιδόσεις. Εθνική παιδεία χωρίς διδασκαλία της ορθοδόξου πίστεως στην πιο ανεπτυγμένη της μορφή δεν νοείται.
Η Πατρίδα είναι συνυφασμένη με την ορθόδοξη ανατολική εκκλησία από πολλές εκατονταετίες και αυτό δεν αλλάζει όσο και αν το προσπαθούν διάφοροι σπουδαρχίδηδες. Αυτό δεν σημαίνει ότι η διοικούσα Ελλαδική Εκκλησία καθίσταται ασύδοτη και ομφαλοσκοπική αλλά ισότιμη , ανεξάρτητη και πρωτοπόρα στην ανάπτυξη της περιουσίας Της και του φιλανθρωπικού Της έργου.
θ. Άμεση αναδιοργάνωση του εθνικού στρατού και των σωμάτων ασφαλείας. Η Ελλάς διαθέτει το νεότερο πολεμικό στόλο της Ευρώπης και πολλά από τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα που τα χειρίζονται άριστα εξειδικευμένα ένστολα στελέχη. Ισχυρή εθνική άμυνα με δωδεκάμηνη υποχρεωτική θητεία στα δεκαοκτώ, μόνιμη εφεδρεία έως το τεσσαρακοστό έτος με υποχρεωτική και πληρωμένη εβδομαδιαία ετησίως εκπαίδευση σε νέα όπλα και στρατιωτική τακτική. Εθνοφρουρά οργανωμένη και μόνιμα εξοπλισμένη στις συνοριακές περιοχές και στα νησιά. Σώματα ασφαλείας στρατικοποιημένα που θα εμπεδώσουν το αίσθημα ασφαλείας στον πολίτη και εφαρμογή «μηδενικής ανοχής» απέναντι στο κάθε είδους έγκλημα.
ι. Άμεση θέσπιση σταθερού φορολογικού καθεστώτος για μία εικοσαετία. Αυτό το μέτρο πρέπει να γίνει πραγματικότητα πάση θυσία. Κατά την άποψή μας το πρώτο άρθρο οποιασδήποτε συμφωνίας – μνημονίου – κοινωνικού συμβολαίου θα έπρεπε να είναι η θέσπιση σταθερού φορολογικού καθεστώτος με ορίζοντα εικοσαετίας, με στοχευμένα κίνητρα και αποδόσεις όπως π.χ. χαμηλούς συντελεστές φορολόγησης για την βιομηχανία, υψηλότερους για τις υπηρεσίες συνυπολογίζοντας την σπουδαιότητα των διαφόρων κλάδων για την εθνική οικονομία και την απασχόληση.
κ. Άμεση αξιοποίηση της δημόσιας γης. Η δημόσια γη ανέρχεται σε περίπου 42 εκατ. τετραγωνικά μέτρα και παραμένει πλήρως ανεκμετάλλευτη. Αυτή τη στιγμή στους Εθνικούς Λογαριασμούς είναι αποτυπωμένη με μηδενική αξία , δηλαδή η Πατρίδα δεν διαθέτει ενεργητικό από την γη που της ανήκει. Είναι επιτακτικό καθήκον λοιπόν για τον συνετό και έμπειρο κυβερνήτη να δώσει επιτακτική εντολή για την άμεση ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου και την απογραφή και εκτίμηση της δημόσιας γης σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, ούτως ώστε να υπάρξουν αναλυτικές αξίες και εναλλακτικά σενάρια αξιοποιήσεως με την αντίστοιχη παροχή χρήσεων γης.
Γιατί δεν τολμά κανείς Έλλην πολιτικός να αναλάβει τα παραπάνω μέτρα;
Άρθρο του κ. Αντωνίου Γ. Ζαμπέλη , Οικονομολόγου – Τραπεζικού, ανωτάτου διευθυντικού στελέχους της Εμπορικής Τράπεζας , π. Γενικού Διευθυντού των Οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδος , π. Διευθύνοντος Συμβούλου της Εμπορικής Real Estate, π. Γενικού Διευθυντού των Ναυπηγείων Ελευσίνος και πρώην Γενικού Διευθυντού του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.
Πηγή: socialopinion.gr