Επιτέλους μια καλή είδηση μέσα στη γενική μαυρίλα των ημερών. Οι διωκτικές αρχές μάζεψαν καμιά πενηνταριά μπουμπούκια του υποκόσμου της Θεσσαλονίκης εξαρθρώνοντας ένα βρωμερό κύκλωμα εκβιαστών, τοκογλύφων, απατεώνων και εγκληματιών.

Ανάμεσά τους, εκπρόσωποι του ίδιου του συστήματος: δικηγόροι, αστυνομικοί, δημοσιογράφοι, διευθυντικά στελέχη του ΣΔΟΕ, άνθρωποι του ποδοσφαίρου, κομματικά στελέχη των συγκυβερνούντων (ΛΑΟΣ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ)…

Για να είμαστε δίκαιοι πρέπει να τονιστεί ότι η εξάρθρωση αυτής της μαφίας είναι μια αυτονόητη επιτυχία της Αστυνομίας αλλά δείχνει επίσης την αποτελεσματικότητα του ΣΔΟΕ και του ίδιου του Γιάννη Διώτη που εκπροσωπεί ίσως τη μόνη διωκτική αρχή που χαίρει του καθολικού σεβασμού της πληγωμένης ελληνικής κοινωνίας.

Αυτός ο σεβασμός εμπεδώνεται τώρα σε αυτή την περίπτωση καθώς ένας από τους συλληφθέντες είναι -άκουσον άκουσον- ανώτατο στέλεχος του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης!

Κι αυτό είναι μια καλή είδηση διότι στέλνει τουλάχιστον το μήνυμα στην κοινωνία ότι κάτι λειτουργεί σε αυτόν τον τόπο, ότι καμιά φορά οι μηχανισμοί μπορούν να λειτουργούν αυτοκαθαρτήρια.

Και όταν λειτουργούν οι θεσμοί και οι διαδικασίες χωρίς άνωθεν παρεμβάσεις και εμπλοκές τότε καμία κομματική, συνδικαλιστική ή θεσμική ιδιότητα δεν σώζει τους απατεώνες που ζουν εις βάρος του ταλαιπωρημένου αυτού λαού.

Μακάρι, το ΣΔΟΕ και η Αστυνομία να συνεχίσουν να έχουν ανάλογες επιτυχίες και να οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη κι άλλους τέτοιους εκβιαστές. Είναι, αναμφισβήτητα ένα θετικό σημάδι μέσα στην απαισιοδοξία που επικρατεί σε αυτή τη χώρα…