Το θέμα της αντιπλημμυρικής προστασίας του ποταμού Έβρου, με αφορμή την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων που έχουν ανακύψει με την υπερχείλιση των φραγμάτων στη Βουλγαρική πλευρά, βρίσκεται στο επίκεντρο συντονισμένων ενεργειών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων σε συνεργασία με τα υπουργεία Εξωτερικών, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τοπικούς φορείς και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Σύσκεψη με με θέμα την λήψη αποφάσεων για την διαχείριση των προβλημάτων, που αναμένονται να ανακύψουν στις επόμενες εβδομάδες από την ενδεχόμενη αύξηση εισροής υδάτων από την Βουλγαρική πλευρά, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 10 το πρωί στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων.

Τα αναγκαία, επείγοντα έργα και τα χρηματοδοτικά εργαλεία θα αποτελέσουν αντικείμενο της σύσκεψης, στην οποία θα συμμετέχει ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννης Μαγκριώτης.

Τέλος, θα συζητηθεί το θέμα της έδρας της “Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων αντιπλημμυρικής προστασίας της Κοιλάδας του ποταμού Έβρου και των παραποτάμων του (ΕΥΔΕ ΕΒΡΟΥ)”.