Πέρσι σαν σήμερα στην πλατεία της Βρίσας, στον «Πλάτανο» είχε μουσικές και πανηγύρια. Φέτος στο ρημαγμένο από τον ισχυρό σεισμό της 12ης Ιουλίου χωριό, η Αγία Μαρίνα τιμήθηκε με λειτουργία στο παρεκκλήσι της ανάμεσα σε ερείπια, από λιγοστούς κατοίκους που παραμένουν στο χωριό αφού τα σπίτια τους δεν επλήγησαν. Αλλά και από όσους σεισμόπληκτους πήγαν στο χωριό από τα γειτονικά Βατερά ή από τον Πολιχνίτο όπου διαμένουν πια.
Το κλίμα έντονα φορτισμένο αφού «τι να γιορτάσεις μέσα στα ερείπια και στους ήχους από τα μηχανήματα που ανοίγουν δρόμο ανάμεσα σε στοίβες από μπάζα που ήταν κάποτε τα σπίτια μας;» όπως λέχθηκε χαρακτηριστικά.
Στο μεταξύ, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Δήμος Λέσβου συνεχίζει την καθαίρεση δομικών στοιχείων από κτίσματα ώστε να αρθεί η επικινδυνότητα για τους διερχόμενους από δρόμους και άλλους κοινόχρηστους χώρους του χωριού. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κώστα Κατσαρό, έχει προηγηθεί έγγραφο του Δήμου προς τις αρμόδιες υπηρεσίες προστασίας του οικισμού (εφορίες Νεωτέρων Μνημείων και Κλασσικών Αρχαιοτήτων καθώς και προς το Συμβούλιο Χωροταξίας και Περιβάλλοντος της γενικής Γραμματείας Αιγαίου και προς το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής) με το οποίο ο Δήμος ενημερώνει γι΄ αυτή του την ενέργεια.
«Δεν κατεδαφίζουμε, αυτή είναι δουλειά που θα γίνει στη συνέχεια και μετά από συγκεκριμένη διαδικασία και όχι από τον Δήμο. Κάνουμε άρση της επικινδυνότητας σημείων από κτίσματα που κρίνονται επικίνδυνα. Παρόντες είναι δυο μηχανικοί που εποπτεύουν των εργασιών. Τα αρχιτεκτονικά μέλη τοποθετούνται μέσα στις ιδιοκτησίες προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε αναστηλωτικές εργασίες στο μέλλον. Το ίδιο γίνεται και στους δρόμους που φροντίζουμε για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας με ασφάλεια. Και σε αυτή την περίπτωση τα υλικά που έχουν κλείσει το δρόμο τοποθετούνται μέσα στις ιδιοκτησίες», λέει ο κ. Κατσαρός.