Τις πληγές του μετρά το χωριό Βρισά στη Λέσβο μετά τον καταστροφικό σεισμό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, που προκάλεσε τραυματισμούς και τον θάνατο μιας γυναίκας, η οποία ανασύρθηκε νεκρή από τα συντρίμμια του σπιτιού της.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μία μεγάλη καταστροφή. Το νότιο κομμάτι της Λέσβου έχει πληγεί από τον καταστροφικό σεισμό και ιδίως ο οικισμός της Βρισάς, που είναι ένα χωριό που κατοικούν περίπου 850 κάτοικοι, περισσότερο από το 70% των σπιτιών έχουν σχεδόν καταρρεύσει.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, οι επιστήμονες οι οποίοι από την πρώτη στιγμή βρίσκονται κοντά μας, μας επισημαίνουν ότι το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη και πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί για τις επόμενες τουλάχιστον 48 ώρες», δήλωσε νωρίτερα σήμερα στον Real FM η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κήρυξε τον δήμο Λέσβου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, με απόφασή του κήρυξε το σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων του δήμου Λέσβου της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης.

Δείτε τις εικόνες από το χωριό Βρισά…

ssimvri1

ssimvri2

ssimvri3

ssimvri4

ssimvri5

ssimvri6

ssimvri7

ssimvri8

ssimvri9

ssimvri10

ssimvri11

ssimvri12

ssimvri13

ssimvri14

ssimvri15

ssimvri16

ssimvri17

ssimvri18

ssimvri19

ssimvri20