Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί ολόκληρη η χώρα την Πέμπτη, μετά την πανελλαδική απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα προωθούμενα κυβερνητικά μέτρα της εργασιακής εφεδρείας και τις περικοπές των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Το «ραντεβού» έχει κλειστεί για τις 11 το πρωί της Πέμπτης στην πλατεία Κλαυθμώνος και σύμφωνα με τις πρώτες σφυγμομετρήσεις αναμένεται καθολική ανταπόκριση των εργαζομένων.

Παράλληλα, σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 1ης Δεκεμβρίου και τις συγκεντρώσεις που θα οργανώσει σε όλη τη χώρα, καλεί τους εργαζομένους το ΠΑΜΕ, το οποίο έχει οργανώσει τη συγκέντρωησ διαμαρτυρίας στην Ομόνοια στις 10 το πρωί της Πέμπτης. «Την 1 Δεκέμβρη κανείς να μην πάει στη δουλειά, να νεκρώσουν τα εργοστάσια, τα γραφεία, τα λιμάνια, να μη δουλέψει μηχανή», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση του Κομμουνστικού Κόμματος Ελλάδος.

Και η ΠΟΕ – ΟΤΑ στους δρόμους

Στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα συμμετέχει και η ΠΟΕ ΟΤΑ, καλώντας όλους τους εργαζόμενους σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης να συγκεντρωθούν στο Πεδίο του Άρεως στις 11 το πρωί.

Δένουν κάβους και τα πλοία

Στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ θα συμμετέχει και η ΠΝΟ, η διοίκηση της οποίας ανακοίνωσε ότι «η απεργία σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων προτάσσει το μείζον ζήτημα της συνεχιζόμενης για ένα χρόνο πολιτικής επιστράτευσης των Ελλήνων ναυτεργατών, τρεις φορές την τελευταία οκταετία».

Απεργεί το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας

Τη συμμετοχή του στην 24ωρη πανελλαδική-πανεργατική απεργία των ΑΔΕΔΥ ΓΣΕΕ που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη ανακοίνωσε το Τεχνολογικό Επιμελητήριο Ελλάδας ΤΕΕ .

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «οι διπλωματούχοι μηχανικοί αντιδρούν στα αλλεπάλληλα αντεργατικά και αντιαναπτυξιακά μέτρα που υλοποιούνται από την κυβέρνηση κατ’ επιταγή της τρόικα».

Κλειστά και τα δικαστήρια

Κλειστά θα παραμείνουν και τα δικαστήρια, καθώς στην απεργία θα συμμετέχουν και οι δικαστικοί υπάλληλοι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΔΥΕ (Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας).

Απεργεί η ΟΜΕ – ΟΤΕ

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την 1η Δεκεμβρίου ανακοίνωσε η ΟΜΕ-ΟΤΕ, η οποία απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους εργαζομένους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή της συγκέντρωση που θα γίνει στο Πεδίον του ΄Αρεως στις 11.00.