«Επί ποδός πολέμου» βρίσκονται πολίτες, επιτροπές αγώνα, σωματεία και λαϊκές συνελεύσεις στην Αχαΐα κατά του ειδικού τέλους ακινήτων. Από τη Δευτέρα αναμένεται να αρχίσουν οι πρώτες διακοπές ηλεκτροδότησης και στην Πάτρα στους καταναλωτές που δεν έχουν πληρώσει, μέσω της ΔΕΗ, το χαράτσι για ακίνητα. Ωστόσο, η εφαρμογή του μέτρου στην πράξη, συναντά πολλές δυσκολίες λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και της αναταραχής στην κοινωνία.

Την ίδια ώρα κάτοικοι πολλών περιοχών της Πάτρα προχωρούν σήμερα σε λαϊκές συνελεύσεις, ενώ στις 7 το πρωί της Δευτέρας φορείς, σωματεία, λαϊκές συνελεύσεις και φοιτητικοί σύλλογοι καλούν σε κινητοποίηση στη ΔΕΗ.

Παράλληλα, ο Δήμος Πατρέων στέκεται στο πλευρό των πολιτών, απαιτεί την άμεση ανάκληση του ειδικού χαρατσιού και στην τελευταία του συνεδρίαση κάλεσε «τους δημότες σε ανυπακοή, σε άρνηση πληρωμής των χαρατσιών και καταδικάζει την πολιτική της προηγούμενης και της σημερινής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ- ΝΔ –ΛΑΟΣ».

Μιλώντας στο thebest.gr της Πάτρας, o περιφερειακός διευθυντής της ΔΕΗ Σπύρος Μυλωνάς, εκτίμησε ότι ο αριθμός των απλήρωτων λογαριασμών θα πολλαπλασιαστούν λόγω του ειδικού τέλους. Και αυτό διότι ήδη το 25% των καταναλωτών αδυνατεί να πληρώσει τη ΔΕΗ, προχωρώντας σε διακανονισμό και πληρωμή του λογαριασμού σε δόσεις.

Τώρα, με τη μεγάλη επιβάρυνση του ειδικού τέλους στους λογαριασμούς η κατάσταση θα γίνει εκρηκτική. Η ΔΕΗ θα πρέπει καθημερινά να κόβει το ρεύμα σε πολλαπλάσιους καταναλωτές της, ωστόσο όπως παραδέχεται ο κ. Μυλωνάς, η επιχείρηση διαθέτει περιορισμένες δυνατότητες σε αυτό τον τομέα.