Χωρίς ρεύμα βρέθηκαν το τελευταίο δίμηνο περισσότερες από 300 οικογένειες και επιχειρήσεις στο νομό Ηρακλείου, εξαιτίας της αδυναμίας τους να εξοφλήσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ. Και αυτό, πριν καν αρχίσει η αποστολή των λογαριασμών με το ειδικό τέλος ακινήτων.

Εν τω μεταξύ, ενώ λήγει την ερχόμενη Δευτέρα η πρώτη προθεσμία που έχει δοθεί για την πληρωμή του χαρατσιού, δεκάδες σπίτια και μεγάλες επιχειρήσεις, κυρίως στο κέντρο της πόλης, δεν έχουν πληρώσει και απειλούνται με διακοπή ηλεκτροδότησης.

Όπως συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα, έτσι και στην Κρήτη είναι πολλές οι περιπτώσεις ιδιοκτητών που καλούνται να πληρώσουν τέλος που αντιστοιχεί σε πολλαπλάσια τετραγωνικά από τα πραγματικά.
Πάντως, όπως σημειώνεται στην εφημερίδα «Πατρίς», τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μεγάλη κίνηση στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ, όπου σπεύδουν μικροοφειλέτες για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους συμπεριλαμβανομένου και του Ειδικού Τέλους. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες μετά το δίωρο αποκλεισμό του υποκαταστήματος της ΔΕΗ στην οδό Χρυσοστόμου, ο κόσμος σχημάτιζε ουρές για να πληρώσει φοβούμενος τη διακοπή της ηλεκτροδότησης στα σπίτια ή τα καταστήματά του. Τις τελευταίες μέρες η ροή πλήρους εξόφλησης των λογαριασμών της ΔΕΗ φτάνει το 75-78% γεγονός που αποτυπώνει την αγωνία των πολιτών να μην βρεθούν αντιμέτωποι με τις οδυνηρές παρενέργειες από την διακοπή της ηλεκτροδότησης.