Στα 15 μόλις του χρόνια, μαθητής της Β’ Λυκείου στο Βεργίνα Λάρνακας, εξασφάλισε θέση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών.

Είναι ο Μιχάλης Λεοντίου Ψαράς, και στις 17 Οκτωβρίου, βγήκαν τα αποτελέσματα από τις πανεπιστημιακές εξετάσεις όπου πέτυχε. Συνολικά έλαβαν μέρος στις εξετάσεις πέραν των 700 υποψηφίων. Οι 128 εξασφάλισαν θέση. Μεταξύ αυτών και ο Μιχάλης, από τους μικρότερους αν όχι ο νεαρότερος επιτυχόντες.

Τον αποκαλούν δικαίως «παιδί θαύμα» ή «νέο Πικάσο», αφού η πορεία του καταδεικνύει το σπουδαίο του ταλέντο στη ζωγραφική. Φαίνεται πως ο Μιχάλης έμαθε πρώτα να ζωγραφίζει κι έπειτα να μιλά. Στα επτά του χρόνια, οι γονείς του τον έστειλαν σε ιδιωτικό εργαστήριο για να παρακολουθήσει μαθήματα ζωγραφικής.

Ο ταλαντούχος νεαρός ζωγράφος αποκαλύπτει πως θαυμάζει αρκετούς Κύπριους ζωγράφους, παλαιούς και σύγχρονους. Από τους ξένους, ξεχωρίζει ιδιαίτερα τον Πικάσο, τον Ντα Βίντσι, τον Μιχαήλ Άγγελο και τον Μουρ.

Όσο για τον χαρακτηρισμό «νέος Πικάσο», που του αποδίδουν, ο Μιχάλης απαντά με σεμνότητα: «Αυτό αποτελεί για μένα μεγάλη τιμή, αλλά δεν θέλω να υπερηφανεύομαι. Θέλω να είμαι προσγειωμένος, δεν μου αρέσουν τα μεγάλα λόγια. Θέλω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ».