Ένα γεράκι έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στους ουρανούς του κέντρου της Λάρισας τις τελευταίες μέρες. Το όνομα του είναι «Χαρούλα» και αποτελεί ήδη έναν δημοφιλή «δημότη» της πόλης της Θεσσαλίας: «Στην πόλη εδώ και χρόνια υπήρχε μεγάλο πρόβλημα με πτηνά όπως οι κάργιες και οι σταχτοκουρούνες, οι οποίες επισκέπτονταν την πόλη το βράδυ στα πάρκα και τα δέντρα της πόλης και έτσι ο δήμος, μετά από ιδέα εργαζομένου του, απέκτησε ένα γεράκι Harris Hawk από ειδικό πιστοποιημένο εκτροφείο που βρίσκεται στην περιοχή της Δράμας, ένα γεράκι τριών ετών, θηλυκό» σημειώνει μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ- ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM» ο Γιώργος Ζαούτσος, αντιδήμαρχος Πρασίνου και Αμαξοστασίου του Δήμου Λαρισαίων.
Μια αρχική ιδέα υπαλλήλου της αντιδημαρχίας πρασίνου του δήμου, του κ.Χριστοδούλου και υιοθετήθηκε από τη διεύθυνση μετά από τις απαραίτητες δοκιμές.
Το εν λόγω γεράκι, πτηνό- κυνηγός κατά τη διάρκεια της ημέρας, εκπαιδεύτηκε εκ νέου για τον ρόλο του, με στόχο «να κυνηγά τη νύχτα» επί δύο μήνες και έχει ήδη αναλάβει δράση εδώ και είκοσι περίπου ημέρες. Οι δημοτικές αρχές το χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση, ώστε να απομακρύνονται τα υπόλοιπα πουλιά και αυτά «να αναγκαστούν να πετάξουν προς το φυσικό τους περιβάλλον, τον ποταμό Πηνειό, αλλά και μερικά πάρκα που βρίσκονται εξωτερικά της πόλης» αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του Δήμου Λαρισαίων.
Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των πτήσεων του γερακιού είναι, σύμφωνα με τον κ. Ζαούτσο, «εκπληκτικά». Η «Χαρούλα» αναλαμβάνει υπηρεσία κάθε ημέρα στις 6 το απόγευμα αφού τότε θα μεταφερθεί στο κέντρο της πόλης της Λάρισας και μετά από 30 με 45 λεπτά αναγκαία για να εγκλιματιστεί, ξεκινά τις πτήσεις του στον ουρανό της περιοχής ώστε μέσω της κυριαρχικής του φύση να «εκδιώξει» κάθε άλλο πτηνό κάτω από τις εντολές του εκπαιδευτή του: «είναι ο πιο οικολογικός τρόπος ώστε να διώξουμε τα πουλιά από την πόλη, ήταν χρόνια το πρόβλημα στην πόλη, δοκιμάστηκαν πολλά (συστήματα) αυτό είναι το πιο αποτελεσματικό» τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος που σημειώνει και ένα πρόσθετο αναπάντεχο παράπλευρο όφελος, αυτό της θετικής φήμης. Η «Χαρούλ» έχει γίνει ήδη και «η μασκότ των παιδιών αλλά και η αγαπημένη των καταστηματαρχών» στον δήμο, όπως αναφέρει ο κ. Ζαούτσος.