Στο πόστο τους, εντός των επόμενων 15 ημερών, οι οικονομικοί επιθεωρητές στον Άγιο Νικόλαο, προκειμένου να συνεχίσουν την έρευνα του σκανδάλου στο δημοτικό ταμείο και στα τέσσερα νομικά πρόσωπα του πρώην Δδήμου Νεάπολης από όπου εκτός από το έλλειμμα των 1.300.000 ευρώ, φαίνεται ότι προκύπτουν δεκάδες ατασθαλίες που αναμένεται να καταλογιστούν ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Την ίδια στιγμή, όπως γράφει η εφημερίδα «Πατρίς», «φουντώνουν» οι φωνές μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου όλων όσοι με ευθύ τρόπο ζητούν την παραίτηση του πρώην δημάρχου Νεάπολης Νίκου Καστρινάκη, από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη, ως ελάχιστη πράξη ανάληψης της πολιτικής ευθύνης που του αναλογεί, όπως τονίζουν, για το οικονομικό μπάχαλο που άφησε πίσω του στο δημοτικό ταμείο και τα νομικά πρόσωπα του πρώην δήμου.

Σημειώνεται ότι τις αντιδράσεις αυτές έχουν πυροδοτήσει όσα αποκαλύφθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου όπου παρέστη ο ορκωτός λογιστής Π. Βαρδάνης, ο οποίος επιβεβαίωσε με καθαρό τρόπο ότι είχε ενημερώσει εγκαίρως τον ίδιο τον πρώην δήμαρχο Ν. Καστρινάκη για τα προβλήματα που υπήρχαν στο ταμείο του δήμου και ενώ ο τελευταίος είχε δεσμευτεί ότι θα τα αντιμετωπίσει, δεν
έκανε απολύτως τίποτα.