Η τιμή του πετρελαίου που έχει εκτοξευτεί στα ύψη αναγκάζει τους Έλληνες να στρέφονται σε άλλες μεθόδους θέρμανσης όπως οι σόμπες, τα αερόθερμα και τα κλιματιστικά.

Οι καταναλωτές εμφανίζονται εντελώς απρόθυμοι να προχωρήσουν σε αγορά πετρελαίου θέρμανσης, με τη ζήτηση να αγγίζει ιστορικά χαμηλά ποσοστά. Το κόστος χρήσης βέβαια των ηλεκτρικών συσκευών δεν είναι χαμηλότερο από του πετρελαίου, ωστόσο δεν είναι άμεσα αντιληπτό στο πορτοφόλι των καταναλωτών, αφού έρχεται με το λογαριασμό της ΔΕΗ.

Η μείωση στη ζήτηση έφτασε στο 70% στο Ηράκλειο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς» και δεν αναμένεται να αυξηθεί ιδιαίτερα.

«Αυτή τη στιγμή, από τη στιγμή που επανήλθε ο καλός καιρός στο Ηράκλειο, η ζήτηση του πετρελαίου θέρμανσης είναι μηδενική» αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Χάρης Μαυράκης

«Τις προηγούμενες ημέρες, με το σχετικό κρύο που έκανε πολύ σιγά κινήθηκε κάπως η αγορά, αλλά όχι ιδιαίτερα. Η ζήτηση είναι στο 30 % σε σχέση με πέρσι» πρόσθεσε ο κ. Μαυράκης.