Η «λύση» που επεξεργάζεται με διάφορες παραλλαγές η Ε.Ε. για την Ελλάδα είναι λέει το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους σε ποσοστό μπορεί και πάνω από το 50%.

Το ερώτημα είναι για ποιους είναι λύση αυτή η… λύση. Για την Ελλάδα πάντως όχι. Μπορεί να είναι λύση για τους ισχυρούς της Ε.Ε. που ελπίζουν ότι έτσι θα κατευνάσουν τις αγορές και θα προστατεύσουν το τραπεζικό τους σύστημα, που ελπίζουν ότι η κρίση θα σταματήσει και οι αγορές θα χορτάσουν αν τους ρίξουν βορά την Ελλάδα.

Κούρεμα του ελληνικού χρέους αυτής της τάξης σημαίνει χρεοκοπία, σημαίνει εξαθλίωση, σημαίνει ξεπούλημα, σημαίνει απώλεια εθνικής κυριαρχίας, σημαίνει μια χώρα προτεκτοράτο χωρίς δυνατότητα να διαχειριστεί, να αποφασίσει. Και το χειρότερο; Σημαίνει μια χώρα χωρίς δυνατότητα εξόδου από την ύφεση, μια χώρα χωρίς προοπτική ανάπτυξης.

Ο νεαρός γερμανός αντικαγκελάριος ήταν σαφέστατος όταν με γερμανικό θράσος δήλωσε επί Ελληνικού εδάφους ότι η Ελλάδα θα απολέσει την εθνική της κυριαρχία γιατί χρωστάει. Και δεν αντέδρασε κανείς. Η κυβέρνηση έχει πλέον συμπεριφορά υπηρεσιακής κατοχικής κυβέρνησης. Παρακολουθεί χωρίς καμιά αντίδραση. Περιμένει τις αποφάσεις και εκτελεί εντολές.

Η αξιωματική αντιπολίτευση μουδιασμένη ασχολείται με τους ταξιτζήδες και τα κόμματα της αριστεράς ακόμα πιο μουδιασμένα σταμάτησαν και τους λεονταρισμούς… Ποια είναι η λύση; Δεν ξέρω. Δεν ξέρω καν γιατί η Ε.Ε. ακολούθησε, τις επιταγές των αγορών που ήθελαν μια χώρα μειωμένης εθνικής κυριαρχίας στην καρδιά της ευρωζώνης.

Εκείνο που ξέρω είναι ότι προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα να υποστώ θυσίες, να πληρώσω όσους φόρους δύναμαι να πληρώσω, να πληρώσω το τίμημα που μου αναλογεί για την σπατάλη τόσων χρόνων, αρκεί κάπου στο βάθος να υπάρχει μια πραγματική λύση. Μια λύση χωρίς αντικαγκελάριο στην Αθήνα. Χώρες που έχουν απολέσει την εθνική τους κυριαρχία είναι χώρες υπό κατοχή και δεν μας αρμόζει.

Πηγή: 24h.gr