Την έντονη αντίδραση του δημοτικού συμβουλίου του Πειραιά προκάλεσε η δημοσιοποίηση θέσεων του Εμπορικού Συλλόγου σχετικά με το παρεμπόριο και την κυριακάτικη αγορά της πόλης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωσή του,  το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, «ομόφωνα αποφάσισε τη λειτουργία της κυριακάτικης αγοράς σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις του νόμου. Με την απόφαση αυτή χωροθετείται η Κυριακάτικη Αγορά με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία, να αποκατασταθούν, οι επί πολλά έτη, διακοπείσες συγκοινωνιακές γραμμές, να εξασφαλιστεί ο απόλυτος έλεγχος και η ασφαλής λειτουργία της.
Αλλάζει ριζικά την μέχρι τώρα απαράδεκτη λειτουργικά και αισθητικά εικόνα της πόλης, με τη δημιουργία αριθμημένων θέσεων ανά άδεια για καλύτερο και αποτελεσματικότερο έλεγχο από τις ελεγκτικές υπηρεσίες».

Σχολιάζοντας, τις θέσεις του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, η ανακοίνωση συνεχίζει, «Προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι ο Εμπορικός Σύλλογος αλλάζει τόσο εύκολα θέσεις. Ενώ με το υπ. αριθ. 3853/23-11-09 έγγραφο του προς το δήμαρχο Πειραιά κ. Π. Φασούλα, δέχεται τη λειτουργία της Κυριακάτικης Αγοράς στη μια πλευρά της Αλιπέδου και στις καθέτους αυτής, εμφανίζεται σήμερα ζητώντας την πλήρη κατάργησή της. Η δημοτική αρχή του Παναγιώτη Φασούλα δεν ανέχεται το παρεμπόριο, ανεξάρτητα αν οι παραβάτες είναι Έλληνες ή αλλοδαποί. Τα αποτελέσματα αντιμετώπισης του παρεμπορίου, που αντικατοπτρίζονται στις 120.000 κατασχέσεις εμπορευμάτων και προϊόντων τους τελευταίους 16 μήνες, στην άμεση καταστροφή 1000 τόνων ακατάλληλων και επικίνδυνων εμπορευμάτων και προϊόντων, στα πρόστιμα που επιβλήθηκαν και ξεπέρασαν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ και στους εκατοντάδες παραβάτες που οδηγήθηκαν στην δικαιοσύνη, αποδεικνύουν την ουσιαστική και αποτελεσματική πολιτική που ασκεί η δημοτική αρχή Παναγιώτη Φασούλα, σε αντίθεση με την αδιαφορία και απραξία που επιδεικνύετο στο παρελθόν».