Το να ανοίξεις και να διαχειρίζεσαι ένα bar δεν είναι εύκολο, ειδικά σε μία περίοδο κρίσης. Ωστόσο, το καλό είναι ότι πολλοί έχουν βρεθεί σε αυτή την άβολη θέση του ξεκινήματος και μοιράζονται τις εμπειρίες τους και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν. Ας δούμε, λοιπόν, τι είπαν οι έμπειροι bar managers στον Gray Chapman για χάρη του site talesofthecocktail.com σχετικά με τα ξεκινήματα τους, τις προκλήσεις και τη σχέση με το προσωπικό.
Brian Maxwell (The Grass Skirt Tiki Room – Columbus, Ohio), 7 χρόνια bar manager
– Τι θα ήθελε να γνωρίζει όταν ξεκινούσε; «Το προσωπικό θα βλέπει πάντα τι κάνεις και θα ακολουθεί. Είσαι μέντορας και δάσκαλος πάνω απ΄όλα». – Η μεγαλύτερη πρόκληση; «Να ισορροπήσω τον επαγγελματισμό μου και τις καλές σχέσεις με το προσωπικό». – Πώς ξέρεις ότι είσαι κατάλληλος για bar manager; «Πρέπει να αναρωτηθείς να μπορείς να βάλεις τη δουλειά πάνω από τον εγωισμό σου». – Και μία συμβουλή για τους νέους managers: «Να είστε έτοιμοι για την αποτυχία. Ό,τι πάει στραβά από εδώ και πέρα βαραίνει εσάς και πρέπει να είστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσετε και να συνεχίσετε». Διαβάστε τις συμβουλές κι άλλων bar managers στο www.supply.gr