Προβλήματα υγιεινής και καθαριότητας αντιμετωπίζουν πλέον τα τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο, τα οποία έχουν να καθαριστούν περίπου δύο μήνες, καθώς, παρά τις σχετικές δεσμεύσεις, η Πρυτανεία δεν προχώρησε σε προσλήψεις καθαριστριών.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε χθες από το Δ.Σ. του Σωματείου Καθαριστριών, ζητήθηκε η πρόσληψη των 24 καθαριστριών, μέσω εργολάβων ή του Πανεπιστημίου και ξεκαθαρίστηκε ότι δεν πρόκειται να μπουν σε καμία αίθουσα, αν δεν γίνουν προσλήψεις.

Όσον αφορά στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι καθαρίστριες κατήγγειλαν ότι με απόφαση του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, του υπουργείου Παιδείας, ο όγκος δουλειάς, αυξάνεται για τις μόνιμες καθαρίστριες, ενώ κατήγγειλαν και την σχολική επιτροπή του Δήμου Βόλου, ότι τις πιέζει να καταστρατηγούν τα εγκεκριμένα ωράρια, για να προλαβαίνουν να βγάζουν τον αυξημένο όγκο δουλειάς που έχει ανατεθεί.

Οι καθαρίστριες ζητούν μεταξύ άλλων, να ισχύσουν τα τετραγωνικά μέτρα που θα καλύπτει κάθε καθαρίστρια, καθώς ζητάν και την επαναπρόσληψη και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων καθαριστριών που έχουν φύγει.

πηγή: mycitynet