Στα αναγκαία οργανωτικά μέτρα θα προβεί το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου οι αποφάσεις των δικαστηρίων για τα δημόσια έσοδα να καθαρογράφονται με τη δική του επιμέλεια και έτσι να μην χάνεται χρόνος για την άμεση είσπραξή τους.

Την πρόθεση αυτή του υπουργείου Οικονομικών κάνει γνωστή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση των βουλευτών του ΛΑΟΣ Θανάση Πλεύρη και Άδωνη Γεωργιάδη.

Οι δύο βουλευτές είχαν απευθύνει ερώτηση στους υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών επισημαίνοντας ότι πολλές υποθέσεις που αφορούν το Δημόσιο βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα στα δικαστήρια.

«Θα μπορούσε να γίνει ταχύτερη είσπραξη των δημοσίων εσόδων, που θα προκύπτουν ύστερα από αποφάσεις της Δικαιοσύνης, αν θα υπήρχε ταχύτερη έκδοση των αποφάσεων, αλλά και άμεση καθαρογραφή τους», είχαν επισημάνει οι βουλευτές προτείνοντας ο φορέας που εκπροσωπεί το Δημόσιο στη συγκεκριμένη δίκη να αναλαμβάνει με δικά του μέσα την καθαρογραφή, αμέσως μόλις ενημερωθεί για την έκδοση της σχετικής απόφασης.