Νέα παράταση, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, έλαβε ο διεθνής διαγωνισμός για την πρώτη φάση του έργου κατασκευής και λειτουργίας μαρίνας σκαφών αναψυχής στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος έληγε χθες, αλλά η παράταση αποφασίστηκε επειδή «τη ζήτησαν οι τρεις από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες, προκειμένου να ολοκληρώσουν την προετοιμασία του φακέλου τους», όπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης ΑΕ (ΟΛΘ ΑΕ), Στέλιος Αγγελούδης.

Κατόπιν τούτου, οι φάκελοι των ενδιαφερομένων προβλέπεται να ανοίξουν, βάσει του νέου χρονοδιαγράμματος, την 1η Νοεμβρίου. Πρόκειται για τη δεύτερη παράταση που έλαβε ο διαγωνισμός (η αρχική προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος έληγε στις 26 Αυγούστου, αλλά παρατάθηκε μέχρι τις 26/9, πριν αποφασιστεί η νέα παράταση, έως 31/10).

Υπενθυμίζεται ότι η μαρίνα ελλιμενισμού 218 σκαφών και προϋπολογισμού 11,3 εκατ. ευρώ, βρίσκεται στην πρώτη προβλήτα του λιμανιού (αυτή που «κοιτάζει» προς την πλατεία Αριστοτέλους), ενώ η κατασκευή της προβλέπεται -βάσει του αρχικού χρονοδιαγράμματος- να ξεκινήσει το 2012.

Μετά την προεπιλογή των υποψηφίων, που πληρούν τις προϋποθέσεις, θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση του διαγωνισμού, που περιλαμβάνει τα εξής στάδια: υποβολή τεχνικών και οικονομικών προσφορών, αξιολόγησή τους, ανάδειξη επικρατέστερου υποψηφίου, διαπραγματεύσεις, κατακύρωση του διαγωνισμού και, τελικά, υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης. Όλα αυτά, βέβαια, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν προσφυγές και δικαστικές διαμάχες.

Με βάση την προκήρυξη της πρώτης φάσης του διαγωνισμού, η συνολική διάρκεια της σύμβασης με τον ανάδοχο περιλαμβάνει περίοδο ανάπτυξης και λειτουργίας της μαρίνας, η οποία δεν θα υπολείπεται των τριάντα (30) ετών από το πέρας της περιόδου ανάπτυξης.