Να εφαρμόσει άμεσα τις προτάσεις του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης μετά το πόρισμα – καταπέλτη που συνέταξαν για το Κανάλι 1 του Πειραιά, ζήτησε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Πειραιά από τη δημοτική αρχή, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Μίχας.

Όπως τόνισε ο κ. Μίχας η διοίκηση Μιχαλολιάκου αν και έχει λάβει εδώ και δύο μήνες τα αποτελέσματα του διαχειριστικού ελέγχου, στα οποία γίνεται λόγος για σωρεία εξόφθαλμων παρανομιών ακόμη και για προσλήψεις από το παράθυρο, δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια στην κατεύθυνση υλοποίησης των προτάσεων των ελεγκτών.

Σημειώνεται ότι οι ελεγκτές στο πόρισμά τους αναφέρουν ότι οι μετατάξεις που οδήγησαν στη μονιμοποίηση των 19 υπαλλήλων με απόφαση που εκδόθηκε στις 31-12-2010 μια ημέρα δηλαδή πριν αλλάξει η δημοτική αρχή, υπήρξαν μη νόμιμες και για τον λόγο αυτό ζητούσαν από τον Δήμαρχο Πειραιά την παραπομπή της υπόθεσης στον εισαγγελέα, τις ανακλήσεις των αποφάσεων και την διενέργεια ΕΔΕ για την αναζήτηση ευθυνών σε βάρος εργαζομένων του Δήμου που προχώρησαν τις διαδικασίες.

Στην τοποθέτησή του ο Γιάννης Μίχας σημείωσε ειδικότερα ότι «Στο τελευταίο, πριν το καλοκαίρι, Δημοτικό Συμβούλιο τόσο εμείς όσο και οι υπόλοιπες παρατάξεις είχαμε αναφερθεί διεξοδικά στα όσα έγιναν – ή για να είμαστε ακριβείς στα όσα δεν έγιναν εκ μέρους σας – μετά την ολοκλήρωση του Διαχειριστικού Ελέγχου στη ΔΗΡΑΠ από το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Είχαμε τονίσει και τότε ότι αφενός μεν είναι ζήτημα ηθικής, ζήτημα ισονομίας, και ευνομίας η εφαρμογή των προτάσεων των ελεγκτών από τη Δημοτική Αρχή και αφετέρου είναι ζήτημα διαφάνειας και λογοδοσίας η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του ελέγχου προς τους πολίτες οι οποίοι χρυσοπλήρωναν και χρυσοπληρώνουν στην κυριολεξία τη λειτουργία του Καναλιού. Εσείς όμως συνεχίζεται να ποιείται την νήσσαν» και πρόσθεσε «Εμείς συμμέτοχοι στη συγκάλυψη δεν πρόκειται να γίνουμε. Δεν δεσμευόμαστε από κανέναν και δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Μόνο που δεν γνωρίζουμε εάν ισχύει το ίδιο και για τη δημοτική αρχή, που μέχρι σήμερα κινείται με σημαία της την αδιαφάνεια».

Τέλος ο Γιάννης Μίχας ζήτησε να σταματήσουν οι επιλεκτικές «διαρροές» από την πλευρά του δημάρχου σε ΜΜΕ, μέσω των οποίων εμφανίζεται η αντιπολίτευση να ζητά δήθεν απολύσεις «για να φανούμε εμείς οι κακοί και η διοίκηση, ο δήμαρχος ότι είναι οι καλοί» όπως επισήμανε χαρακτηριστικά.

«Αυτό που ζητήσαμε και ζητάμε είναι να γίνουν τα απολύτως αυτονόητα. Ζητάμε να αρθεί το καθεστώς της αδιαφάνειας. Ζητάμε ισονομία απέναντι σε όλα τα παιδιά του Πειραιά. Ζητάμε ανακλήσεις των αποφάσεων και όχι απολύσεις. Γι’ αυτό σταματήστε να επικαλείστε το πρόσχημα της δήθεν ανθρωποφαγίας για να δικαιολογήσετε την αναβλητικότητά σας, διότι αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις».