Κατά τη διάρκεια της σημερινής του επίσκεψης στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης ο πρωθυπουργός είπε, ότι αποτελεί ένα ζωντανό εργαστήριο που μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην αναμόρφωση του δημόσιου τομέα και τη δια βίου μάθηση και εκπαίδευση των δημοσίων υπαλλήλων. Στόχος είναι η αλλαγή του κράτους και η διαμόρφωση μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης με τους πολίτες, τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

Όπως υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, στόχος είναι η ανασυγκρότηση του τόπου και η διαμόρφωση μιας παραγωγικής κοινωνίας, η οποία θα στηρίζεται στη διαφάνεια, την αξιοκρατία και στη δια βίου μάθηση, η οποία θα συντελεί στη συνεχή επιμόρφωση και εκπαίδευση των δημοσίων υπαλλήλων.

Συνεχίζοντας ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι: «μπορούμε να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία, για να κάνουμε τομές που δεν κάναμε τόσα χρόνια». Επίσης, παρατήρησε ότι ένα λειτουργικό κράτος κοστίζει λιγότερο και η σωστή σχέση του δημοσίου υπαλλήλου με τον απλό πολίτη θα συντελέσει αποτελεσματικά και στην αλλαγή του κράτους.

Στόχος μας είναι να αλλάξουμε οριστικά τη χώρα προς το καλύτερο, ώστε να μην οδηγηθούμε ξανά σε τέτοια κρίση, πρόσθεσε. «Αυτό αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για τη σημερινή κυβέρνηση» είπε. Σε αυτή την προσπάθεια κάλεσε ως αρωγούς τα στελέχη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, παρατηρώντας ότι η αξιοποίηση της εμπειρίας τους και των γνώσεών τους θα είναι καθοριστικής σημασίας για τις αλλαγές στο σύγχρονο κράτος.

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης καθώς και ο υφυπουργός κ. Ντόλιος, ενώ τον υποδέχθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Νικόλαος Γεωργαράκης.