«Από τα μέχρι τώρα στοιχεία διαπιστώνεται ότι τα γεγονότα είναι διαφορετικά από τους ισχυρισμούς εκείνων που υποστηρίζουν ότι προέβησαν στον εμπρησμό».

Αυτό επισημαίνει, μεταξύ άλλων, το Γενικό Επιτελείο Στρατού σε ανακοίνωση του «αναφορικά με δημοσιεύματα που παραπέμπουν σε προκήρυξη ανάληψης ευθύνης εμπρησμού στρατιωτικού οχήματος» στο Γουδή, από αναρχικούς.

Επίσης, προστίθεται στην ανακοίνωση, υπάρχει λανθασμένη αναφορά στο χρόνο τέλεσης του περιστατικού.

Για το συμβάν διεξάγεται ένορκη διοικητική εξέταση.

Υπενθυμίζεται πως το κείμενο ανάληψης ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση σε στρατιωτικό όχημα στο Γουδί, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουαστικού χώρου. Το κείμενο υπογράφει η ομάδα με το όνομα Συμβούλιο Αναρχικής Δράσης «Γράκχος Μπαμπέφ».

«Το βράδι του Σαββάτου 25/6 διεισδύσαμε σε μια εγκατάσταση του εθνικού στρατού στο Γουδί, κοντά στο σημείο που είχε εκτελεστεί ο κομμουνιστής αγωνιστής Νίκος Μπελογιάννης τον Μάρτη του 1952 και κάψαμε ένα στρατιωτικό τζιπ. Η εμπρηστική επίθεση που πραγματοποιήσαμε ήταν μια πράξη αντίστασης στην ένοπλη εξουσία και τον εθνικισμό του ελληνικού κράτους», σημειώνουν οι συντάκτες του κειμένου.