Στα όρια τους έχουν φθάσει, κάτοικοι, φορείς, και επισκέπτες της Γαύδου, του Λουτρού και της Αγίας Ρούμελης, στα Χανιά καθώς από την προηγούμενη Τρίτη, και μετά την απαγόρευση της εκτέλεσης δρομολογίων από τα πλοία που είχαν αναλάβει το έργο αυτό, λόγο του ζητήματος που προέκυψε με τα πιστοποιητικά ναυσιπλοΐας, ουσιαστικά οι παραπάνω περιοχές έχουν αποκοπεί από τον υπόλοιπο κόσμο.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Flashnews.gr, ο δήμαρχος Σφακίων κ. Παύλος Πολάκης, πλέον απειλείται η υγεία κάτοικων, και επισκεπτών, καθώς «βουνά» σκουπιδιών έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνιση τους στο Λουτρό και την Αγία Ρουμέλη, αφού η αποκομιδή των απορριμμάτων που πραγματοποιούνταν 3 φορές την εβδομάδα, δεν έχει γίνει εδώ και 8 ημέρες.

Επιπλέον, η Γαύδος κινδυνεύει να μείνει από πετρέλαιο, με ότι αυτό σημαίνει για τις επιχειρήσεις, τους επισκέπτες και τους κατοίκους του νησιού, ενώ τα Ι.Χ επισκεπτών παραμένουν ακινητοποιημένα στην Αγία Ρουμέλη, αλλά και στη Γαύδο για περισσότερες σε κάποιες περιπτώσεις και από 10 ημέρες.

Όλα αυτά συμβαίνουν παρά τις συνεχείς οχλήσεις της δημοτικής αρχής των Σφακίων προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες παρά το ότι έχουν πάρει και το σχετικό έγγραφο εδώ και 4 ημέρες, με το οποίο κοινοποιούνται τα προβλήματα προκειμένου να πάρουν κάποια απόφαση και δώσουν μια λύση στο πρόβλημα, εντούτοις, δεν έχουν προβεί σε καμία ενέργεια.