Μετά την τεράστια επιτυχία του στις 6 προηγούμενες διοργανώσεις (Απρίλιος και Δεκέμβριος 2013, Μάιος και Δεκέμβριος 2014, Μάιος και Δεκέμβριος 2015) το Φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις» επανέρχεται ανανεωμένο: 132 εξαιρετικοί Έλληνες μικροί παραγωγοί με τα πρωτότυπα και καινοτόμα delicatessen τους, γευσιγνωσίες και γευστικές εκδηλώσεις ανοιχτές στους επισκέπτες χωρίς κόστος, ψαγμένο street food, πρωτότυποι διαγωνισμοί, dj party, θεατρικά happenings αλλά και σπέσιαλ πρόγραμμα για τα παιδιά που θα μπορούν να παίζουν στο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, action park, το Skywalk, αλλά και να μαγειρεύουν με τον Γιάννη Μπαξεβάνη και την ομάδα του. Σώμα και καρδιά του Φεστιβάλ, 132 από τα πιο γνωστά ονόματα του ανερχόμενου κύματος των Ελλήνων Μικρών Παραγωγών, που έχουν επιλεγεί για την ποιότητα των προϊόντων τους από την γευσιγνωστική ομάδα του «αθηνοράματος». Γλυκίσματα, τυριά, αλλαντικά, αλίπαστα, ζυμαρικά, ελιές και ελαιόλαδο, αβγοτάραχο, σάλτσες και ντιπ, μανιτάρια και λαχανικά, μπίρες μικροζυθοποιίας, ποτά και κρασιά, αρτοποιήματα, ξίδια και βότανα, ξηροί καρποί, καφέδες, παγωτά, αλάτια, μπαχαρικά και μαρμελάδες, ολόκληρος ο κόσμος των ατόφιων, γνήσιων γεύσεων από άκρη σε άκρη της επικράτειας θα ξεδιπλωθεί στο Φεστιβάλ με τις γεύσεις των Μικρών Ποιοτικών Ελλήνων Παραγωγών, που διοργανώνεται στην Τεχνόπολη. Όπως πάντα το Φεστιβάλ εμπλουτίζεται από ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων γευστικών εκδηλώσεων με διάσημους σεφ, γευσιγνώστες, οινολόγους και παραγωγούς προϊόντων. Ο Olivier Campanha, ο Αθηναγόρας Κωστάκος, ο Jean Louis Capsalas, ο Ευγένιος Βαρδακαστάνης και ο Τόνυ Βρατσάνος μας παρουσιάζουν πρωτότυπες και μοντέρνες δημιουργίες με πρώτες ύλες της σεζόν και μας δείχνουν τα μυστικά τους, ενώ καταξιωμένοι mixologists και οινολόγοι μας μαθαίνουν τα πάντα για τα καλοκαιρινά κοκτέιλ, τις μπίρες και το κρασί. Γύρω από τη σήμα-κατατεθέν υψικάμινο, το φαγητό στο Φεστιβάλ εστιάζει στο ψαγμένο street food με ιδιαιτέρως ερεθιστικά εδέσματα. Το καταξιωμένο «Δειπνοσοφιστήριον» με head chef τον εξαιρετικό Ζαν-Λουί Καψαλά έχει ετοιμάσει για τους επισκέπτες ένα μενού καλοκαιρινό που θα αρέσει πολύ. Ταυτόχρονα, στην κεντρική πλατεία της Τεχνόπολης στήνεται ένα café από την «Coffeedence Specialty House», πρωτοπόρο εταιρία στα specialty coffees, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να ξεκουράζονται και να απολαμβάνουν κρύα ροφήματα, καφέ, αλλά και coffee spirits. Το 2016 το αθηνόραμα συμπληρώνει τα πρώτα επιτυχημένα 40 χρόνια ζωής του και το Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις θα συνοδεύεται από το εορταστικό κλίμα της επετείου με τον φεστιβαλικό χαρακτήρα να εντείνεται ακόμα περισσότερο· dj party από τον Pepper 96.6 και το Γιώργο Μουχταρίδη, Comedy Show από τη μοναδική ομάδα «Κωμικό ΜΠΟΥΜ» (Λάμπρος Φισφής, Δημήτρης Μακαλιάς, Ζήσης Ρούμπος, Γιάννης Σαρακατσάνης και Γιώργος Αγγελόπουλος), ένα μοναδικό Quiz γευσιγνωσίας με το κοινό και το Λάμπρο Φισφή, αλλά και διάφοροι street performers θα ολοκληρώσουν τη μοναδική αυτή, τριήμερη, εορταστική εμπειρία! Θεμελιώδης συνεργάτης για τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ στέκεται η Σχολή Γαστρονομίας και Τουρισμού ΙΙΕΚ Etoile, η οποία με το κύρος, την αξιοπιστία και την εξειδίκευσή της στηρίζει τη λειτουργία του κεντρικού εστιατορίου αλλά και όλες τις γευστικές εκδηλώσεις, συμβάλλοντας ενεργά στο ποιοτικό αποτέλεσμα όλων των δραστηριοτήτων. Η επίσκεψη στο Φεστιβάλ είναι μια απολαυστική και ψυχαγωγική βόλτα ανακάλυψης και ελεύθερης γευσιγνωσίας των καλύτερων ελληνικών προϊόντων και ντελικατέσεν, που διαμορφώνουν μια νέα εικόνα αυθεντικών, παραδοσιακών αλλά και καινοτόμων γαλανόλευκων γεύσεων. Για περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφθείτε το site www.elladagiortigefseis.gr