Ανοιχτή και ένθερμη πρόσκληση προς τους Ισραηλινούς πολίτες να επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη και προς τους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην ευρύτερη περιοχή, απηύθυνε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης σε χαιρετισμό του προς τους εβδομήντα Ισραηλινούς δημοσιογράφους που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης της Ένωσης τους, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα συσκέψεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Η άμεση προτεραιότητα μου στον τομέα των οικονομικών σχέσεων της Θεσσαλονίκης με το Ισραήλ είναι η αύξηση του τουρισμού και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, καθώς αρκετά ισραηλινά τουριστικά γραφεία έχουν καθιερώσει απευθείας πτήσεις προς την πόλη μας. Επόμενη οικονομική προτεραιότητα είναι στον τομέα των επενδύσεων. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει έντονο ενδιαφέρον να προσελκύσει επενδύσεις και ο κάθε επενδυτής από το Ισραήλ πρέπει να ξέρει ότι εγώ και οι συνεργάτες μου είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα με πρακτικό τρόπο» είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπουτάρης.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε τη σημασία που δίνεται στην αναθέρμανση της αδελφοποίησης της Θεσσαλονίκης με το Τελ-Αβίβ, αναφέρθηκε στην μακραίωνη συμβολή του εβραϊκού στοιχείου στην ιστορία της πόλης και είπε ότι καταβάλλει προσπάθειες για την επιστροφή των αρχείων της εβραϊκής κοινότητας στη Θεσσαλονίκη.
«Αποτελεί προσωπική δέσμευση δική μου, αλλά και της Διοίκησης, να τιμούμε τον εβραϊκό χαρακτήρα της πόλης, του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος» είπε ο Γιάννης Μπουτάρης, αναφερόμενος στην εκδήλωση τιμής του Δημοτικού Συμβουλίου προς τους επιζήσαντες του ολοκαυτώματος που υπέστησαν την βαρβαρότητα της ναζιστικής κατοχής στην Ελλάδα.