Με 22.000 επιβάτες του χρόνου μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κρουαζιέρας που έχει εγκαταλείψει την Κρήτη από το 2009 επιστρέφει στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Πρόκειται για τη εταιρεία COSTA και η επιστροφή της γεμίζει αισιοδοξία στον ΟΛΗ και τους τουριστικούς φορείς της πόλης για τα επόμενα χρόνια.

Η προσπάθεια που γίνεται τον τελευταίο καιρό με τη συμμετοχή στις εκθέσεις και τις διεθνείς επαφές έπιασε τόπο και μάλιστα πιο…νωρίς από ότι υπολόγιζαν αφού ο στόχος ήταν το…2013.

Τα καλά νέα επιβεβαίωσε και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μπρας ο οποίος εκτίμησε ότι μπορεί να έχουμε και άλλες καλές ειδήσεις το επόμενο διάστημα. Σίγουρα η LOUIS έχει ήδη αποφασίσει να προσθέσει δρομολόγια για την επόμενη χρονιά στο Ηράκλειο και θα έχει +29 αφίξεις…

«Ειδικά με αυτή την εταιρεία, την COSTA, είχαμε συνεχείς επαφές, από τις Κάννες μέχρι και τα “Ποσειδώνεια” και πετύχαμε να εντάξουν στα δρομολόγια τους το Ηράκλειο. Είναι μια σημαντική εταιρεία που είχε σταματήσει το 2009 από το Ηράκλειο», τονίζει ο κ. Μπρας που αισιοδοξεί ότι η φετινή χρονιά θα είναι πολύ καλύτερη τελικά από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Η αλήθεια είναι πως με τρεις μεγάλες εταιρείες να εγκαταλείπουν τα προηγούμενα χρόνια το λιμάνι του Ηρακλείου η νέα διοίκηση του ΟΛΗ φοβόταν την καθίζηση και την μεγάλη μείωση των επιβατών που έρχονται με κρουαζιέρα στην πόλη.

Πηγή: CRETALIVE-ΠΑΤΡΙΣ