Η Νατάσα Ράγιου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αίγιο. Οι γονείς της δούλευαν σκληρά στο μαγαζί με σουβλάκια που είχε ο πατέρας της και ο θείος της στην πλατεία της πόλης. Εκείνη περνούσε το χρόνο της ανάμεσα σε μαθήματα, φίλους και συμμαθητές και οικογένεια.
Για εκείνη πάνω απ’ όλα, ήταν η οικογένειά της, ο πατέρας της, ο Φάνης και η μητέρα της, η Ελένη και φυσικά ο αδερφός της, ο Νίκος.
Αργότερα, ήρθαν οι σπουδές στο Τμήμα Γαλλικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και η δημοσιογραφία.
Η Νατάσα Ράγιου άρχισε τη δημοσιογραφική της καριέρα από την εφημερίδα «Απογευματινή» και λίγο αργότερα πήγε στην ΕΡΤ κάνοντας πολιτικό και ελεύθερο ρεπορτάζ. Συνεργάστηκε και με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο στην εκπομπή «Προφίλ» καθώς επίσης και με τη Ρούλα Κορομηλά στην εκπομπή «Μια καλημέρα είναι αυτή» ως ρεπόρτερ και κειμενογράφος.
Η πρώτη εκπομπή που παρουσίασε, είχε τίτλο «Καλημέρα με χαμόγελο» στην ΕΤ1 αλλά έγινε ιδιαίτερα γνωστή από την εκπομπή «Κεντρί» που παρουσίασε στον ΑΝΤ1. Εκτός αυτών όμως, έχει συνεργαστεί σε πολλές ακόμη εκπομπές μέχρι τη στιγμή που μπήκε στη ζωή της η πολιτική.
Ήταν πρώτη φορά υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές του 2004 αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί. Όμως, στις βουλευτικές του 2007 βγήκε τρίτη σε ψήφους στο Νομό Αχαΐας με τη Νέα Δημοκρατία ενώ το 2009 δεν πέτυχε την επανεκλογή της.
Σήμερα, είναι αν. Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων και όπως λέει στο newsbeast.gr, ο τομέας της που της έχει δοθεί είναι ιδιαίτερα νευραλγικός.
«Οι γυναίκες μαζί με τη νεολαία ,αποτελούν τα πιο ζωντανά και δυναμικά κομμάτια της Νέας Δημοκρατίας. Έχοντας την ευθύνη κυρίως για την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα, οφείλω να είμαι ο συνδετικός κρίκος με την κεντρική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας. Με την πολύτιμη συνεργασία και πείρα της Κατερίνας Παπακώστα καταγράφουμε προβλήματα, απαιτήσεις, ιδιαιτερότητες, αδυναμίες και προωθούμε προτάσεις, φέρνουμε τη φωνή των γυναικών κοντά στα κέντρα εξουσίας , προβάλλοντας τις διεκδικήσεις τους και απαιτούμε δράσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Για να τονίσει ότι η πολιτική δεν της αφήνει τα χρονικά περιθώρια για άλλες δραστηριότητες πλην της δημοσιογραφίας.
Το εικοσιτετράωρό της το περνά με την οικογένειά της και όταν δεν είναι με το σύζυγό της και το γιο τους, συζητά με κόσμο του νομού της για τα προβλήματα που υπάρχουν.
Παρά την πολιτική πάντως, εκείνη λέει ότι το επάγγελμά της είναι καθαρά η δημοσιογραφία. «Το επάγγελμα μου είναι η δημοσιογραφία. Η πολιτική δεν είναι επάγγελμα για μένα , όπως δεν πρέπει να είναι και για κανέναν . Μου είναι αδιανόητο το ότι κάποιοι κάνουν καριέρα στη Βουλή επί τριάντα-σαράντα χρόνια. Στο δικό μου μυαλό, στη Βουλή εκλέγεσαι και προσφέρεις όσο μπορείς και αντέχεις να τρέχεις, να διεκδικείς και να προσφέρεις. Και η αλήθεια είναι ότι δεν γίνεται να αντέξεις πάνω δέκα –δεκαπέντε , χρόνια γιατί ο χώρος της πολιτικής είναι αδυσώπητος, σε φθείρει, σου καίει το μυαλό, σου παίρνει το μάξιμουμ της ενέργειας σου, αν αφιερώνεσαι και δουλεύεις με την ψυχής σου, ανιδιοτελώς» σημειώνει για να τονίσει ότι η δημοσιογραφία είναι τρόπος ζωής και ότι πρέπει να την έχεις στο αίμα σου και να ζεις μέσα από αυτήν.
Χαίρεται ωστόσο που δεν μένει πλέον στην Αθήνα. Κι αυτό γιατί «Μετά από δεκατέσσερα χρόνια στην Αθήνα, σε εξοντωτικούς ρυθμούς μεταξύ εφημερίδας και τηλεόρασης ,η ζωή στην Πάτρα μου φαίνεται παράδεισος . Βέβαια, τις εποχές που διανύουμε, είναι οξύμωρο να μιλά κανείς για παράδεισους, μια και ούτε οι τεχνητοί ευδοκιμούν πια στη γκρίζα ζωή μας αλλά τουλάχιστον εδώ έχεις αυτό που έχουμε συνηθίσει να λέμε «ποιότητα ζωής». Ζω στο νομό που λατρεύω , το παιδί μου αναπνέει καθαρό αέρα , είμαι κοντά στην πόλη που γεννήθηκα, το Αίγιο , ανάμεσα σε συγγενείς, φίλους παλιούς και νέους που αγαπώ και μ αγαπούν και παλεύω μέσα από την πολιτική για κάτι καλύτερο για το νομό μου. Τι άλλο να ζητήσω;» συνεχίζει.
Δείτε όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».