Περισσότερα από 30 τρακτέρ έχουν «κατασκηνώσει» έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Νομού Χαλκιδικής, στον Πολύγυρο, όπου κατέληξε πορεία διαμαρτυρίας αγροτών και κτηνοτρόφων, οι οποίοι επέδωσαν το ψήφισμά τους στον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη.

Οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στον νομό Χαλκιδικής συνεδριάζουν απόψε στις 19:00, με στόχο να λάβουν οριστικές αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι και αν τελικά θα στήσουν μπλόκα και πού ακριβώς.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αγρότης Νότιας Χαλκιδικής, Χρήστος Γκούτζιος επισήμανε ότι «είχε ληφθεί απόφαση να κατέβουμε στις 26 Ιανουαρίου 2016 και να κορυφώσουμε τις κινήσεις μας δύο ημέρες αργότερα, οπότε και εγκαινιάζεται η Agrotica, ωστόσο δυναμώνουν οι φωνές αυτών που ζητούν να βγούμε στους δρόμους άμεσα».

Σημειώνεται ότι το μπλόκο του αεροδρομίου «Μακεδονία», στο οποίο συμμετέχουν αγρότες και κτηνοτρόφοι από την ανατολική Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Χαλκιδική, είχαν αποφασίσει να βγούνε με τα τρακτέρ και αγροτικά τους οχήματα στα «πράσινα φανάρια» (στους σηματοδότες δηλ. πριν το αεροδρόμιο) και να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας προς το Λευκό Πύργο και στη συνέχεια να δώσουν δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο που οργανώνεται για την ημέρα έναρξης της Agrotica.