Η χαράκτρια Βάσω Κατράκη και ο Κουμιώτης συγγραφέας Βασίλης Λούλης «συναντώνται» ξανά στο Λαογραφικό μουσείο Κύμης. Αιτία και αυτή τη φορά το βιβλίο του Λούλη «Λυσίκομος Εκάβη», το οποίο είχε εικονογραφήσει η Κατράκη.

Πρόκειται για την έκθεση χαρακτικής που διοργανώνει ο Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κύμης με έργα από την συλλογή της Μαριάννας Κατράκη–Δεσποτίδη. Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν το Σάββατο 30 Ιουλίου με την παρουσία πολλών κατοίκων της Κύμης και των γύρω πόλεων.

Για την Βάσω Κατράκη και το έργο της μίλησαν ο ιστορικός τέχνης, Γιάννης Μπόλης, και ο επίκουρος καθηγητής ιστορίας της τέχνης, Δημήτρης Παυλόπουλος. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βίντεο με αποσπάσματα από τη ζωή και το έργο της χαράκτριας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με περιήγηση στο χώρο της έκθεσης και δεξίωση στον αύλειο χώρο του Λαογραφικού μουσείου, ενώ η έκθεση θα συνεχιστεί μέχρι και τις 28 Αυγούστου.

Περισσότερες πληροφορίες για τη ζωή και το έργο της Βάσως Κατράκη μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα: www.vassokatraki.gr