Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ενώ διατήρηση των υψηλών θερμοκρασιών στις υπόλοιπες περιοχές. Καταιγίδες στη Μακεδονία, τη Θράκη και από το απόγευμα στη Θεσσαλία.

τοπικές προγνώσεις

Αττική, καιρός: αρχικά αίθριος, αλλά το απόγευμα στα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με ασθενείς ανέμους και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 26 έως 38 και πιθανώς στο κέντρο της Αθηνάς έως 39 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη, καιρός: τοπικές νεφώσεις. Βροχές και καταιγίδες κυρίως από το μεσημέρι. Τη νύχτα οι καταιγίδες πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές με ανέμους ασθενείς και πρόσκαιρα το πρωί βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: τοπικές νεφώσεις. Βροχές και καταιγίδες κυρίως από το μεσημέρι. Τη νύχτα οι καταιγίδες στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: ασθενείς και τοπικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και το βράδυ είναι πιθανόν να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στο Ιόνιο μέχρι 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 21 έως 35 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: αρχικά αίθριος, αλλά μετά το μεσημέρι στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Σποραδικές βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα στη Θεσσαλία, και από το βράδυ στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Άνεμοι: ασθενείς και τοπικά στα νότια δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 21 έως 38 και πιθανώς κατά τόπους έως 39 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία έως 36 βαθμούς.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αίθριος. Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, τοπικά στη δυτική Κρήτη έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 26 έως 35 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αίθριος. Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 23 έως 36 βαθμούς κελσίου.