Τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα ψήφιζε στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, εφόσον συμμετείχε στη διαδικασία, δήλωσε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, ενώ επιτέθηκε ξανά στον καστανά από τη Θεσσαλονίκη.
«Θα ψήφιζα Μητσοτάκη, είναι ο πιο σοβαρός, έχει πολιτικό λόγο, αν και κουβαλάει ένα όνομα που είναι δύσκολο. Είναι ένας άνθρωπος που έχει δουλέψει», σημείωσε ο ίδιος.
Σε ότι αφορά το κλίμα στην αξιωματική αντιπολίτευση μετά και τις χθεσινές δηλώσεις και συνεντεύξεις στενών συνεργατών του Κώστα Καραμανλή με αναφορές στον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μπουτάρης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Με έχει ενοχλήσει το γεγονός ότι ο Καραμανλής δουλεύει στο παρασκήνιο, αν δουλεύει. Ήσουν πρωθυπουργός, πρόεδρος της ΝΔ. Έφυγες. Ή όταν φεύγεις κλείνεις το στόμα και δεν μιλάς, όμως χρησιμοποιούν τη σχέση που έχουν μαζί του διάφοροι. Είναι διάχυτη η αίσθηση ότι ο Καραμανλής κινεί τα νήματα. Δεν είναι σωστά πράγματα αυτά».
Αποθέωση του παρανόμου ο καστανάς
Αναφερθείς στον καστανά που συνελήφθη με επεισοδιακό τρόπο πριν από μια εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη επειδή δεν είχε άδεια, ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε: «Ο συγκεκριμένος καστανάς είναι η αποθέωση του παρανόμου», ενώ αποσαφήνισε ότι τις άδειες εμπορίου τις εκδίδει ο Δήμος, όμως τις άδειες πλανόδιου εμπορίου, αντίστοιχα, η Περιφέρεια, κάτι που χαρακτήρισε τεράστιο λάθος. Σημείωσε επιπλέον ότι το στάσιμο μικρεμπόριο πρέπει να είναι δηλωμένο στο ΤΕΒΕ.
Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης μίλησε για το σύμφωνο συμβίωσης ως μια πραγματικότητα που οι ευρωπαϊκές χώρες είδαν στα μάτια και αντιμετώπισαν. «Είναι υποχρέωσή μας να αναγνωρίσουμε μια πραγματικότητα. Τακτοποιεί κάποιες καταστάσεις περιουσιακές κλπ. Ο πολιτικός γάμος, η υιοθεσία είναι άλλες πραγματικότητες, πρέπει κι αυτές να τακτοποιηθούν» σημείωσε.
Ακόμη ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι δεν απορρίπτει την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. «Υπάρχουν και ειδικοί που λένε ότι δεν δημιουργεί προβλήματα στο παιδί», επισήμανε, ενώ υπογράμμισε: «Ο πολιτικοί γάμοι πλέον είναι πιο πολλοί από τους θρησκευτικούς. Με αυτό θέλω να πω ότι αυτές οι πραγματικότητες πρέπει να αντιμετωπίζονται. Είμαι υπέρ του όταν υπάρχει μια πραγματικότητα να πρέπει να νομιμοποιείται για να εξελιχθεί. Η κοινωνία μας δεν είναι ώριμη να το δεχθεί, αλλά δεν σημαίνει αυτό ότι δεν πρέπει να το κουβεντιάζουμε».