Η συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας με φορείς, στο πλαίσιο επιτάχυνσης υλοποίησης και ετοιμασίας «αναθεώρησης» του ΕΣΠΑ στη Θεσσαλία, ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν ένα προς ένα τα ενταγμένα έργα κάθε δήμου ως προς την υλοποίηση καθώς και η πρόβλεψη απορρόφησής τους για το β΄εξάμηνο 2011. Επίσης, στο μικροσκόπιο μπήκαν τα ενταγμένα και προς ένταξη έργα των δήμων στα Τομεακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ, καθώς και έργα άλλων φορέων που υλοποιούνται και σχεδιάζονται στην περιοχή της ενότητας των Τρικάλων.

Αναμένουμε την ανταπόκριση των δήμων στις ανοικτές προσκλήσεις του προγράμματός μας, για την άμεση ένταξη έργων τους, δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός, ενώ για το έργο που έχει κοστίσει τη ζωή σε αρκετούς πολίτες, το δρόμο Τρικάλων-Λάρισας, αναφέρθηκε από τον Περιφερειάρχη ότι υπογράφηκαν ήδη εντός Ιουλίου οι δύο πρώτες συμβάσεις ολοκλήρωσης των έργων στον συγκεκριμένο οδικό άξονα και προχωρά σε σύντομο διάστημα η υπογραφή και της τρίτης σύμβασης που θα αφορά τους ανισόπεδους κόμβους Ζάρκου, Αμυγδαλέας κλπ. Στόχος μας, κατέληξε ο κ. Αγοραστός είναι να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν τα έργα στον σημαντικό αυτό οδικό άξονα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ζήσης Γρηγορίου, περιφερειακοί σύμβουλοι, δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι, στελέχη της ενδιάμεσης διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας Θεσσαλίας και υπηρεσιακά στελέχη των δήμων και της Περιφέρειας.