Στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβον Ντο στο Παλαιό Φάληρο φιλοξενούνται από το βράδυ της Τετάρτης εκατοντάδες μετανάστες που μεταφέρθηκαν με λεωφορεία από τον Ειδομένη, μετά την επιχείρηση της αστυνομίας για την απομάκρυνσή τους από τα σύνορα με την ΠΓΔΜ.

Στον χώρο αναμένεται να μεταβεί αργότερα και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, «είναι περίπου 1.800 άτομα» και «έχουν φροντίσει για την τροφοδοσία τους».

Σύμφωνα με τον ίδιο, στις 17 του μηνός, στο Τάε Κβον Ντο «δεν θα υπάρχει κανένας πρόσφυγας ή μετανάστης, διότι αρχίζει το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του κικ μπόξινγκ».

«Εμείς από ανθρωπιστικής πλευράς είμαστε εδώ να προσφέρουμε τις υπηρεσίας μας στο επίπεδο της καθαριότητος. Το πώς θα χειριστεί η κυβέρνηση τις υπόλοιπες μέρες αυτόν τον μεγάλο αριθμό θα το αποφασίσουν τις επόμενες ώρες. Ήδη είμαστε σε επαφή με το υπουργείο και κάνει τις ενδεδειγμένες κινήσεις», ανέφερε.

«Κατά την ταπεινή μου άποψη, και δεν μιλάω πλέον ως δήμαρχος αλλά ως άνθρωπος, αν δεν σταματήσει ο πόλεμος, η ροή των προσφύγων θα είναι συνεχής», συμπλήρωσε.

Δείτε φωτορεπορτάζ στο newsbeast.gr…

metanastestaekvondo2

metanastestaekvondo3

metanastestaekvondo4

metanastestaekvondo5

metanastestaekvondo6

metanastestaekvondo7

metanastestaekvondo8

metanastestaekvondo9

Βίντεο-Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος